Viktor Fasth naar Anaheim

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Anaheim Ducks hebben goalie Viktor Fasth vastgelegd met een één jarig contract. Financiële feiten zijn niet bekend gemaakt, maar wel is bekend dat het een one-way deal betreft. Dit plaatst Fasth momenteel als back-up van Jonas Hiller op het roster.

Fasth, een Zweedse goalie, is het afgelopen jaar actief geweest bij AIK Stockholm, heeft een lange weg bewandeld op weg naar de NHL. De 29-jarige Zweed is sinds 2000-2001 bezig met een klim naar de top. Voornamelijk in de afgelopen twee jaren heeft hij zichzelf goed op de kaart gezet.

Hij is in de voorgaande twee jaren benoemd tot Swedish Elite League’s Goaltender of the Year. Hiermee is hij de eerste goalie na Henrik Lundqvist die dit wist te doen.

Ook internationaal heeft Fasth enorme prestaties behaald. Zo is hij in 2010-2011 actief geweest als starting goaltender van het Zweedse team en is hij verkozen tot het World Championship All-Star team, Best Goaltender, World Championship MVP en tot de beste 3 spelers van het Zweedse team. In dat jaar won hij ook een zilveren medaille.

Voor velen is Fasth de beste Zweedse goalie beschikbaar op de free agent markt. Met de komst van Fasth hebben de Ducks een sterk duo tussen de palen staan. Voor Anaheim is dit niet de eerste keer dat ze een free agent goalie tekenen. Ook Jonas Hiller werd als free agent uit Zwitserland gehaald en dit pakte goed uit voor de Ducks.
Ducks coach Bruce Boudreau gaf in een radioprogramma aan dat hij veel van zijn team verwacht het komende seizoen en mede door de komst van Fasth gaat Anaheim weer een team zijn waar rekening mee moet worden gehouden.

Met Fasth als waarschijnlijke back-up wordt Dan Ellis mogelijk geen contract meer aangeboden. De 31-jarige Canadees stond afgelopen seizoen slechts tien wedstrijden in het doel van de Ducks en raakte gedurende het seizoen geblesseerd.

Viktor Fasth Feature

Ook leuk om te lezen