Clippers nemen 3-1 voorsprong

Door

 

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Memphis Grizzlies at LA Clippers 97-101 (1/OT) (stand: 3-1)

De LA Clippers hebben een grote stap gezet in de richting van de tweede ronde. Ze wonnen namelijk de immer belangrijke Game 4 na één verlenging. Opnieuw was Chris Paul de grote man maar deze keer kreeg hij wel de nodige hulp van Blake Griffin. De Grizzlies zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven.

De hele wedstrijd lang hielden beide teams elkaar zo goed als in evenwicht. De Clippers hadden wel voortdurend de leiding maar de Grizzlies waren nooit ver weg en hielden de Clippers constant in het vizier. De krappe voorsprong van zes punten bij de rust was dan ook niet verrassend. De Clippers leken in het vierde kwart even de benen te nemen toen ze tien punten voorkwamen met nog amper vijf minuten op de klok, maar de Grizzlies kwamen helemaal terug. Twee vrijworpen van Zach Randolph stuurde de wedstrijd in de verlengingen.

Daarin liet Paul zich weer eens van zijn beste kant zien. Hij maakte acht van de veertien punten en ving het verlies van Blake Griffin op, die naar de bank moest met zes fouten. Paul tekende uiteindelijk voor 27 punten, negen rebounds en zeven assists. Griffin had dertig punten en zeven assists. Bij de Grizzlies was Mike Conley topscorer met 25 punten, Rudy Gay maakte er 23.

Het verslag:

SA Spurs at Utah Jazz 87-81 (stand: 4-0)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen