Hurricanes blijven in de race

Door

De Carolina Hurricanes schommelen al geruime tijd rond de negende plek in de Eastern Conference. Nu de competitie ten einde loopt, is het dus zaak voor de mannen van coach Paul Maurice om nog een plekje te stijgen. Hiervoor moeten zij dus of de Buffalo Sabres of de New York Rangers voorbij.

Afgelopen woensdag hebben de Hurricanes in ieder geval weer twee belangrijke punten aan hun totaal toegevoegd door een knappe 3-0 overwinning op de Detroit Red Wings. Toch blijft het behalen van een plek bij de laatste acht een lastig verhaal, want met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op de Sabres en de Rangers respectievelijk drie en twee punten.

Thuis tegen de Red Wings deden de Hurricanes wat ze moesten doen en dit succes was voor een groot gedeelte te danken aan goalie Cam Ward. In zestig minuten kwamen de Red Wings tot een zeer respectabel aantal van 42 schoten op het doel van Ward, maar de goalie wist alle schoten te keren. Hiermee leidde hij zijn team naar de eerste overwinning op Detroit sinds 2006.

Na een doelpuntloze eerste periode, deed Carolina in het tweede bedrijf in offensief opzicht van zich spreken. Tijdens een power play-situatie aan het begin scoorde verdediger Derek Joslin de openingstreffer via een machtig afstandsschot.

Vlak voor de tweede onderbreking zorgde Jeff Skinner die met zijn dertigste doelpunt van het seizoen voor de 2-0. Na een afstandsschot van Eric Staal was de rebound voor Skinner en via een knappe wrap-around wist hij Detroit-goalie Jimmy Howard te verslaan. In de laatste periode besliste Erik Cole het duel tijdens een snelle uitbraak.

Voor Detroit heeft de nederlaag geen grote gevolgen want de ploeg had zich al verzekerd van de winst in de Central Division. Een grote klap was wel het uitvallen van topscorer Henrik Zetterberg vanwege een blessure. Het is nog niet duidelijk hoe lang de leftwinger eruit ligt.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Hurricanes en de Red Wings:

Foto: farm2.static.flickr.com

Ook leuk om te lezen