Minnesota Wild wint van Leafs na shootout

Toronto Maple Leafs v Minnesota Wild

De Minnesota Wild blijft goed op de dreef in de afgelopen weken. Inclusief de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs verloor de Wild in de afgelopen 10 wedstrijden slechts drie punten. Om die status te bereiken was wel een shootout nodig. Smetje op de wedstrijd was, dat doelman Nicklas Backstrom in de eerste periode geblesseerd het ijs moest verlaten.

Nazem Kadri ging vol door op de doelman en plantte daarbij ook nog zijn elleboog op het hoofd van Backstrom. De doelman werd even onderzocht en verliet daarna de wedstrijd. Kadri liet zich daarna nogmaals van zijn mindere kant zien, toen hij in periode drie een harde hit aan het adres van Mikael Granlund afleverde. Kadri kreeg hierna een match penalty.

Het resulteerde in 13 minuten powerplay voor de Minnesota Wild gedurende de wedstrijd, maar hier wisten zij niet van te profiteren. Mason Raymond maakte voor de Leafs in periode 2 wel de openingstreffer tijdens de powerplay en dit leek lang de beslissing in de wedstrijd te zijn.

Zach Parise dacht hier echter anders over. De aanvaller maakte met nog ruim 4 minuten te spelen te gelijkmaker. Gescoord werd er daarna niet meer, waarna wederom Parise de winnende treffer maakte. Ook de in een uitstekende vorm verkerende Jason Pominville wist doelman Jonathan Bernier in de shootout te verschalken. Beide teams staan nu op een derde plaats in hun divisie.