‘Detroit en Pittsburgh willen Jagr’

Door

Jaromir Jagr wil terug naar de NHL, en de Detroit Red Wings, de Pittsburgh Penguins en, naar verluidt, de Montreal Canadiens, staan te dringen om hem in te lijven. ,,Hij gaat bij een van drie geinteresseerde clubs een eenjarig contract tekenen”, zo liet zijn manager Petr Svoboda, die alleen de eerste twee clubs wilde bevestigen, vanuit Tsjechie weten.

De 1 meter 90 grote en al weer 39-jarige Jagr speelde tussen 1990 en 2007 ook al in de NHL. Hij stond op de loonlijst van de Washington Capitals, New York Rangers en Pittsburgh Penguins, waar hij aan de zijde van Super Mario Lemieux in 1991 en 1992 twee Stanley Cups won. De afgelopen jaren speelde hij in de Russische Continental Hockey League voor Avangar Omsk.

,,Jaromir is echt vastbesloten om weer terug te keren naar de NHL en is daar erg enthousiast over”, aldus Svoboda. ,,Hij is klaar voor de uitdaging.”

De Detroit Red Wings, die afgelopen weekeinde ook al de Zweed Nicklas Lidstrom opnieuw vastlegden, lijken het meest serieus. General Manager Ken Holland bevestigde de interesse, nadat was uitgelekt dat coach Mike Babcock in het weekeinde met Jagr van gedachten had gewisseld.

Jagr speelde in de NHL 1273 competitiewedstrijden, waarin hij 646 keer scoorde en 953 assists gaf. In 169 playoff-wedstrijden was hij goed voor 77 goals en 104 assists. Zijn talent stond nooit ter discussie bij de hockeykenners, maar de Tsjech werd vaak verweten die talenten te weinig te laten zien. Te wisselvalling, was vaak het oordeel als het spel van Jagr ter sprake kwam.

,,We zijn vast van plan om snel knopen door te hakken”, aldus Svoboda. ,,Wellicht nog deze week beslissen we waar Jaromir volgend seizoen gaat spelen.”

Foto: stanleycupplayoffs2008.com

Ook leuk om te lezen