Senators verpesten feestje voor Canucks

2014 Tim Hortons NHL Heritage Classic - Ottawa Senators v Vancouver Canucks

De Ottawa Senators hebben met een 4-2 de 2014 Heritage Classic op hun naam geschreven. Het feestje ter ere van de lange geschiedenis van ijshockey in de stad Vancouver werd gehouden in het recent gerenoveerde BC Place. Een sneeuwbui als in Chicago een dag eerder bleef de Canucks door het nieuwe glazen dak bespaard, maar hun zicht op de playoffs werd er niet beter op.

Vancouver begon voortvarend aan de jaarlijkse Canadese Classic en nam al na twaalf minuten een 2-0 voorsprong dankzij een powerplay goal van Jason Garrison en een unassisted treffer van Zach Kassian. Nog voor de eerste rust trok Ottawa de stand echter gelijk en een slecht ogende blessure voor Daniel Sedin vergrootte de zorgen voor de Canucks.

De beperkte beschikbaarheid van hun sterspelers brak de thuisploeg vervolgens op en een goal Cody Ceci halverwege de wedstrijd deed de wedstrijd definitief kantelen. Links en rechts werden de Canucks voorbij geschaatst, Ottawa raakte meermaals de paal en het was een wonder dat pas een empty netter van Colin Greening de genadeklap bleek.

De Senators houden door de overwinning de schade ten opzichte van plek acht in de Eastern Conference beperkt. De door blessures geteisterde Canucks wankelen echter en staan nog wel op een gedeelde achtste plek in de West, maar hebben enkele wedstrijden meer gespeeld en maken een zeer slechte reeks (2-7-1 in laatste tien) door.