Red Wings winnen in legendarisch slot tegen Kings

Door

Minnesota Wild v Detroit Red Wings

De Detroit Red Wings hebben op het nippertje een overwinning in reguliere speeltijd binnen weten te slepen tegen de Los Angeles Kings. In de eigen Joe Louis Arena moest Jimmy Howard 45 saves maken, maar dat leverde wel twee punten op: 2-3.

53 seconden voor het einde van de derde periode leek het er niet meer op dat dat in reguliere speeltijd nog zou lukken, toen Alec Martinez de 2-2 achter Howard schoot. 4 seconden voor het einde was het echter Jonathan Ericsson die de puck nog tussen de benen van Jonathan Quick door wist te schieten. Zodoende stonden de Los Angeles Kings toch nog met lege handen.

Een andere doelman die veel reddingen maakte was Devan Dubnyk. De doelman van de Edmonton Oilers maakte 39 reddingen, maar zag zijn team wel met 3-1 winnen van de Columbus Blue Jackets. Opvallend, daar Dubnyk’s concullega Sergei Bobvrosky slechts 14 schoten te verwerken kreeg.

De Chicago Blackhawks gingen door met datgene wat ze al weken doen: winnen. De Blackhawks wonnen met 3-0 tegen de Nashville Predators en daarmee zijn ze na 12 wedstrijden nog altijd zonder reguliere verliespartij. De aankomende 7 wedstrijden van de Blackhawks spelen zij allemaal thuis.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen