Boston schiet lichten uit en verslaat Miami

Door

 

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.


Boston Celtics at Miami Heat 115 – 107
Zelfs zesendertig punten van LeBron James konden de Celtics niet van een overwinning op zijn Miami Heat houden. Met een duizelingwekkend schotpercentage van ruim 60% en meer dan 64% van achter de driepuntlijn waren de Celtics geenszins van plan de wedstrijd aan de ploeg uit Zuid-Florida te laten.

Ondanks het hoge schotpercentage van de Celtics gedurende de gehele wedstrijd werd het beslissende gaatje reeds in het eerste kwart geslagen. Na twaalf minuten had de ploeg uit Boston een voorsprong van elf punten waarna de Heat het hele duel achter de feiten aanliepen. Het tweede kwart won de Heat nog wel, vooral dankzij een driepunter in de buzzer van James. In de slotfase kwam Miami nog terug tot twee punten, maar Boston gaf de voorsprong nooit meer uit handen.

LeBron James liet naast 36 punten ook zeven assists en zeven rebounds noteren. . Bij Boston was Paul Pierce topscorer met 27 punten. Kevin Garnett liet er 24 noteren tezamen met negen rebounds. Rondo heeft de achtervolging op Steve Nash ingezet als het gaat om de meeste assists in de NBA, de guard deelde er vijftien uit en scoorde daarbij ook nog achtien punten.

New York Knicks at Chicago Bulls 86 – 98
Zonder Derrick Rose, die kampte met enkelklachten, kregen de Bulls de kans om zich te revanceren voor de verliespartij van afgelopen zondag in New York. Deze keer waren het de Knicks die de bezoekende ploeg waren. De Bulls zette zondag een dramatisch eerst kwart neer en de ploeg uit Chicago deed er deze keer alles aan om dit te voorkomen. Een tweede kwart van de Knicks, dat erg leek op het eerste kwart van de Bulls van afgelopen zondag, hielp de mannen van coach Tom Thibodeau in het zadel.

Wederom deerde de absentie van Rose de Bulls niet, Rip Hamilton nam de honneurs waar en werd topscorer voor de Bulls met twintig punten. Luol Deng wist met tien rebounds en negentien punten een knappe double-double neer te zetten. Topscorer in de wedstrijd was, zoals in vele duels van de Knicks, Carmelo Anthony. In zijn laatste zes wedstrijden scoorde Melo gemiddeld meer dan 31 punten met een schotpercentage van bijna vijftig procent.

Sacramento Kings at Dallas Mavericks 100 – 110

Philidelphia 76’ers at New Jersey Nets 107 – 88

Charlotte Bobcats at Cleveland Caveliers 90 – 103

Orlando Magic at Washington Wizards 85 – 93

Ook leuk om te lezen