NFL Free Agency Headlines: 17 maart

Door

Op zaterdag werden wide receiver Brandon Lloyd en offensive coordinator Josh McDaniels opnieuw met elkaar herenigd. Lloyd tekende een driejarig contract voor 12 miljoen dollar, een koopje voor de New England Patriots, waardoor Lloyd laat zien dat geld hem weinig kan schelen, maar dat hij graag naar New England wilde om daar met McDaniels en Brady te kunnen werken. Veel defensive coördinators zullen nu al nachtmerries krijgen van de aanval waarmee New England begin september op het veld kan staan.

Zaterdag was ook opnieuw een dag waarop verschillende offensive linemen van de markt af kwamen, al tekenden twee van de drie een contract bij hun voormalige team. De Detroit Lions legden offensive tackle Jeff Backus voor twee seizoenen vast, maar zullen hard op zoek moeten naar een vervanger in de komende draft. Guard Evan Mathis blijft op zijn beurt in Philadelphia, en kreeg vanwege zijn blessures maar zeven miljoen gegarandeerd op zijn vijfjarige contract voor 25 miljoen dollar. Met het bereiken van het akkoord kunnen de Eagles zeggen alle vijf starters van afgelopen seizoen terug te hebben. Continuïteit is voor de offensive line een belangrijke factor. De Kansas City Chiefs legden right tackle Eric Winston vast voor vier seizoenen (22 miljoen dollar), en vullen daarmee hun grootste gat aan de offensieve kant van het team.

Over defensive tackle Jason Jones was eerder al in de Free Agency Preview van SportAmerika The Magazine te lezen, en hij tekende gisteren een éénjarig contract bij de Seattle Seahawks, waarmee fans mogen gaan uitkijken naar het aanschouwen van de defensive line van Seattle. Met Red Bryant, Brandon Mebane, Jones en Alan Branch hebben de Seahawks een solide front klaarstaan om de competitie aan te gaan in de NFC West.

Mario Manningham, de held van de meest recente Super Bowl, ging akkoord met een tweejarig contract bij de San Francisco 49ers. Daar zal hij receivers Michael Crabtree en veteraan Randy Moss tegen gaan komen, waarmee de 49ers over voldoende wapens beschikken. De grote vraag is wie ‘under center’ zal staan voor de San Francisco 49ers. Quarterback Alex Smith is nog altijd een free agent, en het team uit de Bay Area zou één van de kandidaten zijn voor de diensten van Peyton Manning.

Tot slot waren er verschillende backup quarterbacks die hun handtekening onder een nieuw contract mochten zetten. Rex Grossman en Shaun Hill bleven bij hun oude teams, respectievelijk de Washington Redskins en de Detroit Lions. Brady Quinn verhuist van de Denver Broncos naar divisie rivaal Kansas City. Daar wordt hij herenigd met Romeo Crennel, die Quinn draftte tijdens zijn periode als hoofdcoach van de Cleveland Browns.

Voor de headlines van 13 maart: Klik hier / 14 maart: Klik hier / 15 maart: Klik hier /16 maart: Klik hier /

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen