Heat overrompeld door Clippers

Door

Miami Heat @ Los Angeles Clippers, 100-107.

Een fraaie en vooral ook gemakkelijke overwinning vannacht voor de Clippers in het STAPLES Center. Onder leiding van Blake Griffin en Chris Paul, die beiden goed waren voor een double-double, had LA geen enkele moeite met Miami. Het derde kwart was cruciaal. Daarin liepen de Clippers uit naar een voorsprong van 11 punten. James scoorde in totaal 30 punten en deed wat hij kon om de regerend NBA-kampioen terug te brengen, maar het was niet genoeg. Wade en Bosh kenden een slechte avond met respectievelijk 6 punten en 11 punten.

De Clippers lijken op de goede weg en hebben nu vier duels op rij gewonnen. Vooral de bank was wederom van onschatbare waarde. Jamal Crawford noteerde 22 punten en ook Eric Bledsoe had met zijn 12 punten een belangrijk aandeel in de zege.

 

Chicago Bulls @ Phoenix Suns, 112-106.

De Bulls mogen maar wat blij zijn met Carlos Boozer. Na een voorsprong van maar liefst 18 punten weggegeven te hebben, nam Boozer zijn team in overtime bij de hand door de eerste 8 punten te scoren. In totaal was hij uiteindelijk goed voor 28 punten en 14 rebounds. Ploeggenoot Joakim Noah was ook belangrijk met 21 punten en 12 rebounds. Luis Scola leidde de dans bij de Suns met 24 punten en 14 punten.

 

Charlotte Bobcats @ Minnesota Timberwolves, 89-87.

Een spannend potje vannacht in Minnesota. Met nog twee seconden te gaan verliet de bal de vingertoppen van guard Kemba Walker (22 punten) en boem, game over in het voordeel van de Bobcats. Door de overwinning heeft Charlotte voor het eerst in 20 maanden weer een winning streak van drie duels. De 26 punten en 12 rebounds van Andrei Kirilenko waren net niet genoeg om Minnesota aan de zege te helpen.

 

Washington Wizards @ Dallas Mavericks, 101-107.

De ‘winless’ Wizards wachten nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van coach Randy Wittman maakte er nog een wedstrijd van door in het vierde kwart 15 punten op rij te scoren, maar het was niet genoeg. Chris Kaman (23 punten, 8 rebounds), die pas voor de tweede keer dit seizoen in de basis startte voor de Mavs, speelde uitstekend. Jordan Crawford werd topscorer bij Washington met 21 punten.

 

Atlanta Hawks @ Golden State Warriors, 88-92.

Onder leiding van rookie Harrison Barnes, die goed was 19 punten en 13 rebounds, konden de Warriors de Hawks vannacht maar net van zich afhouden. Atlanta kende een sterk vierde kwart en maakte drie driepunters op rij om de achterstand tot drie punten te verkleinen met nog 11 seconden te gaan, maar de comeback kwam net te laat.

Ook leuk om te lezen