Hornets zeker van play-offs

De New Orleans Hornets leken lang niet te beseffen waar ze voor speelde. Het team kwam pas laat op gang, maar onder leiding van Chris Paul, 28 punten, 10 assists en 9 rebounds, werd er met 101-93 gewonnen van de Houston Rockets.

Met de overwinning zijn de Hornets zeker van een play-off plek in het westen. Vorig seizoen werden de play-offs gemist en Paul was daarom erg blij dat het dit jaar wel weer is gelukt: ,,Ik ben gewoon blij. Ik ben blij dat ik fit ben. Om elke avond te kunnen spelen maakt me blij, vraag maar aan mijn verloofde,” zei hij met een knipoog.

Ook Trevor Ariza had een groot aandeel in de overwinning van de Hornets. Met 19 punten en 6 steals gaf hij zijn team een kans om terug te komen in de wedstrijd, tegen zijn voormalige werkgever, nadat de Rockets in de eerste helft 17 punten voor stonden.

Voor de Rockets zijn de kans op de play-offs erg klein geworden. Coach Adelman verwijt zijn team niks: ,,We hebben heel hard gewerkt. We deden alles wat we konden doen, maar het was niet genoeg. De tegenstander verdient veel waardering. Wij pakten een grote voorsprong maar zij kwamen terug.”

De Hornets pakten pas in het derde kwart hun eerste voorsprong van de wedstrijd. Vanaf dat moment ontstond er een ware strijd met twee teams die tot het uiterste gingen.

Voor de Rockets is een overwinning van de Memphis Grizzlies genoeg om uitgeschakeld te zijn voor de play-offs. Ook mogen zij zelf geen wedstrijd meer verliezen. Met 41-38 staat het team negende in het westen en is het het laatste team, in het westen, dat niet op een play-off plek staat maar nog wel een kans heeft. Zaterdag worden de Los Angeles Clippers ontvangen in Houston.

De New Orleans Hornets klimmen met de overwinning naar de zesde plek in het westen. Met 45-33 staan ze gelijk met de Trailblazers en één wedstrijd voor de Memphis Grizzlies. Morgen ontvangt het team de al uitgeschakelde Phoenix Suns in eigen huis.

Zie hier de samenvatting tussen de Hornets en de Rockets.