Rookies winnen van Sophomores

De jaarlijkse wedstrijd tussen de beste Sophomores (tweedejaars) en de beste Rookies (eerstejaars) werd gewonnen door de Rookies, met 148-140.

John Wall (foto), guard van de Washington Wizards, won de MVP award mede door zijn 22 assists, een record. DeMarcus Cousins, center van de Sacramanto Kings en ex-teamgenoot van Wall bij Kentucky, had 33 punten en 14 rebounds.

Blake Griffin, forward van de Los Angeles Clippers, hield zich aan zijn belofte om mee te spelen in deze wedstrijd. Op zaterdag speelt hij ook mee in de normale All-Starwedstrijd. Hij scoorde 14 punten, allemaal dunks, waarvan een paar spectaculaire.

Alle rookies waren erop gebrand om iets extra te doen, en ze werden beloond met een overwinning. ,,De meeste mensen die hier goed spelen hebben een extra boost voor de tweede helft van het seizoen,” zei Wall.

Het moment van de avond kwam er toen Wall een pass gaf naar Griffin, die het afwerkte met een schitterende dunk. Griffin, die normaal een tweedejaars is, moest vorig seizoen uitzitten met een gebroken knieschijf, waardoor hij officieel nog een rookie is.

Hij heeft het drukste weekend uit de recente geschiedenis van de all-stars, na deze wedstrijd en de gewone all-stargame moet hij ook nog deelnemen aan de Slam Dunk Contest, waar hij de favoriet is.

Bij de Sophomores scoorde guard James Harden 30 punten en had San Antonio Spur DeJuan Blair 28 punten en 15 rebounds.

In de laatste minuten van de wedstrijd begon het publiek te roepen om Griffin, maar omdat het is vastgelegd hoelang een speler op het veld mag bleef hij de laatste 12 minuten op de bank zitten.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Rookies en de Sophomores.