Spurs geven Lakers geen kans

Door

1recap1play

* De Kobe-loze Lakers vertonen Kobe-loze symptomen. Voor de verandering was defense eens een keer niet het probleem (hoewel de Spurs-schutters ook wel erg matig schoten), het was de offense die voor geen meter liep. Niet heel raar natuurlijk als je je beste aanvallende speler moet missen met een blessure. Kobe was goed voor bijna 32 procent usage rate (percentage aanvallen die via Bryant gaan), en dat is veel. Kevin Durant bij de Thunder staat op zo’n 30 procent. Dat gemis van Bryant vang je dus niet zomaar op. Nederlaag 1. 91-79.

* Een van de redenen dat de Spurs een relatief makkelijke avond beleefden was dankzij het goede spel van Tim Duncan. De 36-jarige Big Fundamental, bezig aan zijn tweede jeugd, schoot niet geweldig (6-15 FG) maar noteerde wel 17 punten, 10 rebounds en 3 steals.

Ook Kobe toonde via Twitter respect voor Duncan:

* Onverwachts goed voor de Lakers was Steve Blake. De man deed van alles wat. Hij scoorde twaalf punten, pakte twee rebounds, gaf drie assists, blokte twee schoten en stal drie keer de bal (weliswaar in 39 minuten, maar toch). En een crossover. Jawel, echt waar, een heuse crossover van Steve ‘Ankle breaker’ Blake. Hoogtepuntje.

Blake

 

* De #blackmamba mag dan uitgeschakeld zijn met een blessure, maar hij was uiterst betrokken bij het duel en twitterde er lustig op los. Hij reageerde op een tiental vragen van fans en gaf commentaar op het duel. Een recap van de tweets van Kobe Bryant (zie het beeld voor je van Kobe zittend op de bank met tv aan, Ipad in de hand en maar tweeten).

Ja, dat leek in het begin van de wedstrijd nog best aardig.

Low-post aanval tweet I

Scherpe analyse van Kobe. Dat leer je al bij de mini’s, aanvaller voor je houden. Maar toch, belangrijke les.

Matt ‘Red Mamba’ Bonner.

Low-post aanval tweet II

Low-post aanval tweet III

Hmmm, dat was voor de jongens op het veld niet zo duidelijk.

Low-post aanval tweet IV


#mambaout

Ook leuk om te lezen