James krijgt belang in Red Sox

Door

LeBron James is sinds woensdagavond voor een klein gedeelte eigenaar van de Boston Red Sox geworden. Dit is een uitvloeisel van de deal die James sloot met Fenway Sports Group. Het is een opmerkelijk detail, aangezien James al zijn hele leven groot fan is van de grote rivaal van de Red Sox, de New York Yankees.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Fenway Sports Marketing de exclusieve wereldwijde marketing-vertegenwoordiger voor James worden en zal de tweevoudig MVP daar in ruil een miniem deel van de aandelen van de Red Sox ontvangen.

FSM is eigendom van Fenway Sports Group, die wordt geleid door Red Sox eigenaren John Henry en Tom Werner. FSG is de moedermaatschappij van de Red Sox en Liverpool FC en mede-eigenaar van Roush Fenway Racing.

,,We zijn niet geïnteresseerd in het begeleiden van topsporters, maar we denken dat hij een van de meest bijzondere atleten van zijn tijd is,” vertelde Werner woensdag. ,,We geloven dat met deze deal we deuren kunnen openen voor LeBron en LeBron weer voor ons deuren kan openen.”

De recentelijke aankoop van Liverpool FC was doorslaggevend in deze deal. ,,Zonder de aankoop van Liverpool, hadden wij nooit dit gesprek kunnen voeren hebben. We zijn nu echt een hele grote partij geworden en dat is interessant voor mensen als LeBron,” stelde Werner.

Liverpool wordt gewaardeerd als een van de meest waardevolle voetbalclubs in de wereld. Daarnaast is het een van de meest succesvolle Engelse clubs aller tijden met maar liefst achttien landstitels. ,,Achttien kampioenschappen,” verzuchtte de 26-jarige James tegenover verslaggevers. ,,Het zou mooi zijn als ik daar ooit bij in de buurt zou kunnen komen,” besloot hij met een glimlach.

Foto: allaroundphilly.com

1 Reactie
  1. Ivo242 11 jaar ago

    Niet goed! Als protest hebben Red Sox de eerste vijf potjes dit jaar verloren!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen