Capitals moeten capituleren na overtime

Vannacht stond er in Philadelphia een kraker op het programma in de Eastern Conference. De Washington Capitals, de nummer vijf van het oosten, namen het op tegen de Flyers uit Philadelphia die eerste stonden. Een zeer spannende wedstrijd was het gevolg, welke beslist werd in overtime.

De Flyers hadden negen van de laatste tien wedstrijden uit gespeeld en daarvan zes omgezet in winst. ,,We wilden de goede lijn doorzetten,” stelde Flyers-coach Laviolette vooraf. In de eerste en tweede periode werd deze lijn ook doorgezet want na veertig minuten stond er aan het begin van de derde periode een 2-0 voorsprong op het bord voor de thuisploeg. Via Jeff Carter in de eerste periode en Claude Giroux in de tweede, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

De Capitals hebben het dit seizoen lastig, met name omdat de productie van sommmige sterspelers, zoals Alexander Ovechkin en Nicklas Backstrom, dit jaar nogal hapert. Voor de wedstrijd hadden beide spelers aangekondigd dat ze hard gingnen werken voor goals en assists en dat de match tegen de Flyers een statement-game zou moeten worden. Dit werd het ook, alleen pas in de derde periode.

Nadat Mike Knuble de 2-1 had laten noteren ging het aanvalsduo van de Capitals aan het werk. Ovechkin liet bij vlagen weer fenomenale acties zien en Backstrom strooide met slimme passjes. Uiteindelijk wist de Zweed zijn Russische compagnon te vinden met een fantastische steekpass. Ovechkin’s killerinstinct kwam boven en die tikte de puck achter de Flyers goalie voor een 2-2 score. ,,Na elke wedstrijd als we scoren, zelfs al is het een minder mooie goal, denken wij ‘oke, dit moet de ommekeer zijn’. We moeten er hard voor blijven werken, het is tijd om op stoom te raken ” aldus een emotionele Ovechkin. De wedstrijd was onbeslist na de reguliere speeltijd (2-2) en dus kwam er overtime.

In overtime ging het kort over en weer maar na ruime minuut was het Flyers verdediger Andrej Meszaros die met een hard afstandschot de eindstand op 3-2 bepaalde. De Capitals verloren welliswaar de wedstrijd in overtime, maar konden als troost nog een punt mee naar Washington nemen.

Belangrijker voor die ploeg was de productie van het aanvalsduo Backstrom-Ovechkin. Menig fan in Washington hoopt dat dit begin een opzet is voor een productievere tweede helft van het seizoen voor beide sterspelers. De Flyers blijven na deze overtime overwinning bovenaan in de Eastern Conference.

Zie hier de samenvatting tussen de Capitals en de Flyers.