Mariners-outfielder Bradley gearresteerd

Door

Seattle Mariners-outfielder Milton Bradley is dinsdagochtend gearresteerd door de politie in Los Angeles. De reden voor de arrestatie is dat Bradley ervan verdacht werd een vrouw te hebben bedreigd.

De 32-jarige Bradley werd dinsdagochtend in hechtenis genomen door de politie. Kort daarna werd hij naar de Van Nuys gevangenis geplaatst, waar hij een boete kreeg vanwege ‘criminele bedreigingen’.

Zijn borgsom werd vastgesteld op 50.000 dollar en later in de middag werd hij alweer vrijgelaten.

De identiteit van de vrouw is niet bekend gemaakt. Bradley zal zich op 8 februari moeten verantwoorden voor zijn gedrag voor de rechtbank in Los Angeles.

De Mariners kwamen dinsdagavond laat met een persbericht naar buiten. ,,Hoewel wij nog niet alle details weten van deze zaak, nemen wij het wel heel erg serieus,” stelde general-manager Jack Zduriencik. ,,We zijn nu aan het onderzoeken wat er allemaal precies gebeurd met onze speler. Zodra we meer weten, zullen we een bericht naar buiten brengen hoe wij deze kwestie afhandelen.”

Het is niet de eerste keer dat Bradley voor negatieve randzaken in het nieuws komt. Gedurende zijn elf seizoen in de MLB heeft hij al vaker voor onrust gezorgd door schorsingen, slecht gedrag en ruzies met scheidsrechters en managers.

Buiten het veld werd hij als een gearresteerd vanwege te hard rijden, wegrijden van plaats delict en het weigeren om een bekeuring te ondertekenen. In 2004 werd het enfant terrible, destijds spelend voor de Los Angeles Dodgers, naar een cursus ‘anger management’ gestuurd vanwege het aanvallen van een fan.

Gedurende de voorbereiding op het afgelopen seizoen noemde Bradley zichzelf al ‘de Kayne West van het honkbal’. In december 2009 maakte hij de overstap van de Chicago Cubs naar de Mariners. Op dit moment heeft nog een seizoen lopen van zijn 30 miljoen dollar contract die hij drie jaar geleden tekende bij de Cubs.

Foto: mariners.sportspressnw.com

Ook leuk om te lezen