Legendarisch record voor Love

Door

Kevin Love heeft NBA-geschiedenis geschreven. De center van de Minnesota Timberwolves pakte woensdagnacht tegen de Indiana Pacers 16 punten en 21 punten. Daarmee noteerde de tweedejaars prof zijn 52ste double-double achtereen.

Grootste vraag was gisteren niet of Love het record zou breken, maar of hij wel kon spelen. Twintig minuten voor de tipoff werd besloten dat zijn gekwetste linkerknie het wel aan kon. Hierdoor kon de 22-jarige toch zijn streak vervolgen.

,,Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt door te gaan spelen. Ik heb die mijlpaal bereikt, maar belangrijker nog: we hebben gewonnen,” liet hij na de 75-101 zege op Indiana optekenen.

Na dik 17 minuten basketbal was het historische moment bereikt. Met 10 punten op zak plukte hij na 5.30 minuten in het tweede kwart ook zijn tiende rebound uit de lucht. Reden genoeg voor het thuispubliek hun held te begroeten met de kreet ‘MVP, MVP’.

De 22-sophmore heeft hiermee het 32 jaar oude NBA-record verbroken van Moses Malone, die sinds dinsdag ook Kobe Bryant al voor zich moet dulden op de topschutterslijst aller tijden. In 1979 wist de legendarische speler van Houston 51 keer achter elkaar een double-double te ‘scoren’.

Dit was het langststaande record sinds de samensmelting van de NBA/ABA in 1976. Voor de fusie zijn langere dbl-dbl-reeksen neergezet, zoals Elvin Hayes die in 1973-1974 voor Capital een serie van 55 wedstrijden noteerde. ,,Waarom zou ik nu stoppen? Waarom ook niet voor record Elvin gaan?,” zei de gevierde Minnesota-man baldadig.

Tegen de Pacers pakte de nieuwe mister double-double nog een Timberwolves-record. In het derde kwart passeerde hij Al Jefferson die in één seizoen 308 aanvallende rebounds pakte. Love had slechts 66 partijen nodig om dit aantal te evenaren en te passeren.

En de clubrecordjacht is nog niet voorbij, want Love heeft nog maar 94 rebounds nodig om Kevin Garnett uit de Timbervolwes-boeken te schrappen. KG plukte in één seizoen voor Minnesota ooit 1139 ballen van het bord af.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen