Blazers en Pacers winnen weer op avond vol blessures

Chicago Bulls v Portland Trail Blazers

De Portland Trail Blazers zijn in vorm. Voor de negende keer op rij wist het team te winnen, ditmaal tegen de Chicago Bulls (98-95).  Het is voor Portland de langste zegereeks sinds het seizoen 2007-2008.

Het grootste nieuws was echter het uitvallen van Derrick Rose bij de opponent. Rose leidde de Bulls met twintig punten, vijf rebounds en drie assist, maar moest met ruim drie minuten resterend in het derde kwart het veld verlaten. De voormalig MVP blesseerde zijn rechterknie.

Hij was jammer genoeg niet de enige op vrijdag. Ook Defensive Player of the Year Marc Gasol viel uit met een ogenschijnlijk vrij zware knieblessure. Als dat nog niet genoeg was, moet Golden State Warriors-ster André Igouadola ook het veld verlaten, bij leek een hamstringblessure te hebben opgelopen.

Tip-Off:

Lance Stephenson had zijn tweede triple-double van de maand voor de Pacers (10 punten, assists en rebounds), die met 97-82 wonnen bij de Boston Celtics. Paul George liet 27 punten noteren tegen Boston, die hun voorsprong bij de rust mede uit handen gaven door zestien turnovers in de tweede helft. Door de overwinning houden de Pacers (met de San Antonio Spurs) het beste record in de NBA. Het team van coach Frank Vogel won elf wedstrijden en verloor er slechts één.

Three-Point Play

-Ook de San Antonio Spurs wonnen voor de negende maal op rij. Tony Parker bewaarde het beste voor het laatst, door elf van de twintig Spurspunten te scoren in het laatste kwart tegen de Memphis Grizzlies.

-De New Orleans Pelicans stonden met nog 4:30 op klok achter met 93-81 tegen de Cleveland Cavaliers. Toch wist de ploeg uit New Orleans te winnen door in het restant 23 punten te scoren. In de laatste minuut was het Eric Gordon die de Pelicans met een driepunter op voorsprong zette. Kyrie Irving kon daarna niet gelijkmaken en dus verloren de kwakkelende Cavs.

-De Minnesota Timberwolves maakte in eigen huis gehakt van de Brooklyn Nets met 111-81. In het Target Center was Kevin Love weer eens beslissend. Met zeventien punten en zestien rebounds staat love nu al dertien double-doubles. Wel moet gezegd worden dat de Nets vier belangrijke spelers moesten missen.

Stat of the Night

Kevin Love had in het eerste kwart tegen de Nets al elf rebounds op zijn naam staan. Doordat hij negen punten maakte was hij daarmee bijna goed voor een double-double in alleen al het eerste kwart! Het record voor rebounds in een kwart is achttien. Nate Thurmond presteerde dit in 1965 voor de San Francisco Warriors.

Terrence Ross. With authority!

Ook Aminu weet wat hard dunken is. Zie deze putback van afgelopen nacht.

Deze fraaie assist van Manu Ginobili is een lust voor het oog:

maniusick

Nog eentje in de categorie van mooi voorbereidend werk is deze touch pass van Pau Gasol: