Beste en slechtste contracten in de NBA Atlantic Division

Door

Washington Wizards v New York Knicks
De NBA is bij een uitstek een competitie waarin cijfers de boventoon voeren. Wie scoort de meeste punten? Welke center grijpt de meeste rebounds? Welke guard noteert de meeste assists?

Minstens zo belangrijk in de hedendaagse league is de vraag: wie verdient de meeste dollars? De NBA hanteert een salary cap, waardoor teams continue moeten bepalen welke spelers ze wel, en welke spelers ze geen contract geven.

Deze keuzes blijken lastig voor de General Managers. Zeker ook omdat de details van de spelerscontracten, in tegenstelling tot hier in Nederland, openbaar gemaakt worden. Daardoor kunnen de GM’s tot in de treurnis herinnerd worden aan het feit dat ze voor een bepaalde speler een belachelijk contract afsloten, of een andere speler juist meer hadden moeten geven.

SportAmerika beseft dat niets zo moeilijk is als het voorspellen van de (ontwikkeling van spelers in de) sport. Desondanks leek het ons wel interessant om te kijken naar de algemene salarishuishouding per team, waarna we verder inzoomen op het beste en slechtst afgesloten contract per franchise. Vandaag: de Atlantic Division.

2 Reacties
  1. Wieger 9 jaar ago

    Gezien de ambities van de Sixers zou je ook omgekeerd kunnen redeneren dat K.J. McDaniels het slechtste contract is. Want hij heeft maar een éénjarig contract en gezien zijn spel in de eerste weken kan hij ongetwijfeld een goed salaris afdwingen in restricted free agency. Terwijl de Sixers eigenlijk wilde dat hij net als de andere 2de ronde draft pick Jerami Grant een drie jarig contract met een team optie voor het vierde jaar zou tekenen voor een minimum salaris in het 2de, 3de en 4de jaar. Nu zal hij aan het eind van het jaar of een heel goed salaris eisen van de Sixers, of een qualifying offer tekenen voor 1.05 (evenveel als de Sixers hem oorspronkelijk aanboden voor zijn 4de jaar), en daarna als free agent de deur uitlopen in 2016 wanneer de televisiegelden en dus ook de salarissen enorm zullen stijgen. Vooral het effect van dit contract op toekomstige contracten met spelers uit de tweede ronde kan nadelig zijn voor Philadelphia. Het grote tankproject levert veel 2de ronde picks op, maar die zijn minder waardevol als ze McDaniels keuze volgen. Dus zoals jullie zelf ook zeggen omdat een langer verblijf van McDaniels onzeker is en voor Philly zomaar een stuk duurder kan worden dan normaal gesproken bij een rookie uit de 2de ronde, lijkt het mij helemaal geen topcontract. Zeker ook omdat de Sixers nog onder het minimale bedrag voor uitgaven aan salarissen zitten, en dus helemaal geen zorgen hoeven te maken over de totale salaris kostenpost.

    • Johan Brinkel 9 jaar ago

      Hoewel je inhoudelijk helemaal gelijk hebt, hebben we bewust gekeken naar huidige contracten, in plaats van toekomstige contracten. En 5 ton voor één van de weinige lichtpuntjes in het team van vinden wij hem een koopje, ondanks dat op de lange termijn hij inderdaad meer zal gaan kosten dan lotgenoten.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen