Cavaliers verrassen Heat

De Cleveland Cavaliers haalden vannacht de overwinning binnen die een hele hoop goed maakt voor de fans in Cleveland. Er werd gewonnen met 102-90 van de Miami Heat en Lebron James werd naar huis gestuurd met een pijnlijke nederlaag.

Ook deze avond kreeg ‘King James’ de volle lading van het publiek. De voormalig Cavs spelers verweerde zich wel goed door 27 punten, 12 assists en 10 rebounds te laten noteren. Het was niet genoeg en James toonde zich als een goed verliezer: ,,Elke keer als we tegen wie dan ook spelen weten we dat zij hun uiterste zullen geven. Ze speelden een extreem goede wedstrijd, het was een goede overwinning voor hun.”

Voor de Cavs waren JJ Hickson, 21 punten, Anthony Parker, 20 punten en Ryan Hollins erg belangrijk. Vooral de laatste gooide zijn lichaam in het rond en bewaakte de bucket.

De Heat kwamen nog terug van een 71-48 achterstand en brachten het 7 minuten voor tijd naar een gelijke stand. Nadat de score gelijk was getrokken scoorde het team uit Florida ruim vier minuten geen enkel punt meer waardoor het slechtste team in de NBA de overwinning kon pakken.

Coach Spoelstra was teleurgesteld: ,,We hebben precies gekregen wat we verdienden. Zij speelden harder dan wij. Zij speelden met veel meer energie en drang. Ik denk dat we nog een beetje verward zijn over wat onze identiteit op het veld is.”

De Miami Heat hadden een kans om de tweede plek in het oosten over te nemen van de Celtics, maar blijven derde in het oosten met 51-23. Vanavond speelt het team opnieuw tegen een laagvlieger: in Washington wachten dan de Wizards.

De Cleveland Cavaliers zijn al een hele tijd kansloos voor de play-offs, maar vierden deze overwinning alsof het de NBA finals waren. Het team blijft laatste in de NBA met 15-58. Vanavond reist het af naar Charlotte om het op te nemen tegen de Bobcats.