Maple Leafs houden play-offdroom levend

De Toronto Maple Leafs hebben zich in een lastige situatie gemanoeuvreerd. Voor aanvang van de wedstrijd tegen de Buffalo Sabres van afgelopen dinsdag stonden de Canadezen namelijk op de tiende plek met een achterstand van zeven punten op de nummer acht, diezelfde Sabres.

Met nog zes wedstrijden te gaan was een overwinning binnen de reguliere speeltijd in het eigen Air Canada Centre dus van essentieel belang om nog enigszins te mogen dromen van een plek bij de beste acht van de Eastern Conference.

De Maple Leafs leken het belang van de wedstrijd goed te beseffen en begonnen dan ook furieus aan het duel. Gesteund door het fanatieke thuispubliek kwam Toronto na anderhalve minuut al op voorsprong door een slap shot van Dion Phaneuf.

Ruim een minuut voor het einde van de eerste periode verdubbelde Darryl Boyce de voorsprong door met zijn backhand van dichtbij Buffalo-goalie Ryan Miller te passeren. Lang konden de Leafs echter niet genieten van deze ruimere marge want een minuut later zorgde Thomas Vanek na een mooie aanval voor de aansluitingstreffer.

Vijf minuten in het tweede bedrijf bezorgde uitblinker Clarke MacArthur, die naast zijn goal ook nog voor twee assists tekende, Toronto weer wat lucht door de 3-1 achter Miller te schieten. Maar ook nu duurde de voorsprong van twee doelpunten niet lang.

Sterker nog, anderhalve minuut later stond de stand alweer gelijk. Jason Pominville zorgde eerst voor de 3-2 en even later tekende Rob Niedermayer voor de gelijkmaker na een blunder van Toronto-verdediger Carl Gunnarson.

De Leafs lieten zich echter niet uit het veld slaan door deze twee tegenslagen. Mikhail Grabovski zorgde later in de tweede periode namelijk voor een nieuwe voorsprong voor de mannen van coach Ron Wilson. Deze keer wist Toronto de voorsprong wel vast te houden want in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.