Heat verpulveren Mavs in openingsduel

Eerste Kerstdag, recap van de NBA Finals 2011. Je kunt een seizoen natuurlijk met een minder affiche starten dan de Miami Heat tegen de Dallas Mavericks. Uiteindelijk bleek het affiche spannender dan de wedstrijd zelf, want LeBron James en Dwyane Wade bleken met de Heat veel te sterk voor de regerend kampioen.

Een 105-94 eindstand geeft geen goede afspiegeling van de wedstrijd, want tot aan het begin van het vierde kwart hadden de bezoekers namelijk een voorsprong van 37 punten. Jason Terry raakte in het vierde kwart op dreef met zijn driepunters en wist daarmee de uiteindelijk schade te beperken.

De uiteindelijke 105-94 score is nog enigszins geflatteerd omdat Miami in de laatste minuten niet meer op het scherpst van de snede speelde vanwege de enorme voorsprong, die aan het begin van het vierde kwart maar liefst 32 punten bedroeg.

James was goed voor 37 punten en stelde na afloop blij vast dat de vorm wel goed zit zo vroeg in het seizoen. ,,We hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug en wilden hier vandaag meteen een statement afgeven. Ik denk dat het wel redelijk gelukt is,” liet LBJ weten.

Waar de Heat amper aanpassingen hoefden te doen richting het nieuwe seizoen, zijn de Mavs duidelijk nog zoekende. Met het verlies van vier krachten, waaronder Tyson Chandler en JJ Barea, en het invoegen van drie nieuwe sterkhouders, o.a. Lamar Odom, heeft de regerend kampioen wat extra tijd nodig.

Dat erkende Mavs-coach Rick Carlisle ook direct na afloop. ,,Dit is een compleet ander team dan vorig jaar en dus zullen we weer opnieuw moeten bouwen. Dat gaat niet makkelijk worden, maar dat wisten we al van tevoren.”