NBA Week in Review: Clippers vallen uit elkaar, GSW blijven winnen

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Clippers - Game Two
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere de streak van de Golden State Warriors en de val daarentegen van de Los Angeles Clippers.

Het gaat ontzettend goed in Oakland bij de Golden State Warriors. Nadat ze vorig seizoen de titel binnensleepten is de honger naar nog meer prijzen nog steeds niet gestild. Door gisteravond van de Denver Nuggets te winnen staat er nu een 15-0 record op het scorebord.

Nu er vijftien wedstrijd gewonnen zijn, staat er een nieuw record te wachten op de Golden State Warriors. Op dit moment staan ze met de Washington Capitals (1948-1949) en de Houston Rockets (1993-1994) gelijk als het gaat om de beste start van het seizoen.

Ze zijn de Boston Celtics (1957-1958) al voorbij als het gaat om de beste start van het seizoen van een regerend kampioen. In eigen huis zullen ze dinsdag moeten winnen om een 16-0 start te noteren en daarmee de beste start van het seizoen ooit op hun naam te hebben staan.

Val van de Clippers
Afgelopen dinsdagnacht speelden de Los Angeles Clippers tegen de Warriors. Het zou een revanche moeten zijn nadat een aantal weken daarvoor de Clippers al een keer onderuit gingen tegen het team uit Oakland. Zeker nadat de Clippers in de wedstrijd een geruime voorsprong namen leek het erop dat Clippers-eigenaar Steve Ballmer zo blij als een kind door het Staples Center kon rennen.

Helaas voor de Clippers kreeg het een andere wending en verloren ze uiteindelijk de wedstrijd met 124-117. Een flinke deuk in het ego, maar tegen de Portland Trail Blazers zou alles weer op de rit moeten zijn, maar ook dat gebeurde niet. In Portland gingen ze hard onderuit en ook de wedstrijd daarna tegen de Toronto Raptors ging met dubbele cijfers verschil verloren.

Een kleine crisis in Los Angeles. In de laatste negen wedstrijden wisen de Clippers slechts tweemaal te winnen. De vraag voor Doc Rivers is nu waar het probleem precies ligt. Chris Paul liet weten dat hij de hand in eigen boezem steekt: “Het begint met mij, ik was de minste op het veld. We moeten beter beginnen, vooral defensief. In de tweede helft ging het dan weer wel goed.” Genoeg stof om over na te denken.

Blessures
Het seizoen is nog maar net begonnen, maar zoals elk jaar in deze zeer atletische competitie zijn er ook nu weer veel blessures. Deze week zitten daar ook aardig wat grote namen bij. Te beginnen met Jonas Valanciunas. Hij brak een bot in zijn linkerhand in de wedstrijd tegen de Los Angeles Lakers. Hij wordt niet geopereerd en zal met enige vorm van rust genezen. Volgens berichten ligt hij er voor zes weken uit.

Als het over blessures gaat, kan onze grote vriend Derrick Rose natuurlijk niet ontbreken. Hij mistte het duel tegen de Golden State Warriors door een gekneusde enkel. Het zal niet lang duren voordat hij weer terug is, maar het is wel alweer de zoveelste wedstrijd die hij moet missen door een blessure. Zelf baalt hij misschien er nog wel het meeste van: “Het meest frustrerende is nog wel dat de laatste keer dat ik speelde een goede wedstrijd achter de rug had. Dat was een belangrijke voor me. En nu zit ik weer langs de kant.”

Als we van Chicago iets meer naar het Oosten gaan komen we bij de Cleveland Cavaliers. Daar is Timofey Mozgov voor twee weken uitgeschakeld. De center ging vrijdag onder een MRI-scan en daar kwam uit dat er een verrekking zat in de schouder. Hij liep de blessure in de wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks. “Ik ging gewoon zitten op de bank en daar begon de pijn.”

De laatste en meest recente blessure komt nog verder uit het Oosten. In Boston moeten de Celtics het de komende week doen zonder Marcus Smart. De guard heeft last van een knieblessure sinds afgelopen nacht. Een flinke aderlating voor de Celtics, want Smart begon in goede vorm aan het seizoen en verrichtte verdedigind vooral veel goed werk voor de ploeg van coach Brad Stevens.

Er is ook nog goed nieuws op blessuregebied. Kevin Durant ontbreekt vanaf elf november bij de wedstrijden van de Oklahoma City Thunder vanwege een verrekking in de linkerhamstring. Deze week zal Kevin Durant weer deel uitmaken van het team. Het ligt er aan of hij een akkoord krijgt van de fysio om maandag tegen de Jazz zijn tenue aan te trekken. Zo niet, dan zal het twee dagen daarna in Brooklyn naar alle waarschijnlijkheid wel gebeuren.

Cousins raakt slaags met Horford
De ster van de Sacramento Kings, DeMarcus Cousins, moest donderdagnacht vanaf de tribune toekijken hoe de Kings verloren van de Miami Heat. Hij werd geschorst voor de wedstrijd tegen Miami doordat hij tegen de Atlanta Hawks Al Horford een klap verkocht met zijn elleboog.

“Het was een automatische reactie van me. Ik zat klem en wou dat hij weg ging, daarbij raakte ik hem in het gezicht. Nogmaals, ik probeerde hem alleen maar weg te duwen.” Het is overigens niet de eerste keer dat Cousins op het matje moet komen bij de NBA. Vorig jaar moest hij ook al een wedstrijd langs de kant zitten en een boete van $20,000 betalen voor het slaan van Patrick Beverly.

Kevin McHale ontslagen
Na zeven verliespartijen was het de druppel voor Daryl Morey, de general manager van de Houston Rockets. Coach Kevin McHale werd de laan uitgestuurd na een zeer teleurstellende start van het seizoen. Vorig jaar draaiden de Rockets nog een prima seizoen, maar helaas kon daar geen vervolg aan gegeven worden. Volgens Morey was er geen tijd in het Westen om McHale nog een kans te geven.

Assistent J.B. Bickerstaff nam de ploeg onder zijn hoede nadat McHale zijn spullen pakte. Bickerstaff is volgens kenners een talentvolle coach en zou best wel eens definitief als hoofdcoach aangesteld kunnen worden, als hij de prestaties van de Rockets verbetert. Mocht dat niet zo zijn gaat general manager opzoek naar een nieuwe coach. Tot nu toe is het niet veel beter geworden. De twee wedstrijden onder de hoede van Bickerstaff werden verloren.

Porzingis straalt
Iemand uitfluiten en een aantal maanden later in je armen sluiten. Het kan blijkbaar alleen in New York. Kristaps Porzingis heeft de fans van de Knicks laten zien wat hij allemaal kan doen. Op imposante wijze speelt de Let tegen de andere grote jongens in de league en schroomt zelfs niet om er een paar flink te kijk te zetten.

Ook leuk om te lezen