NBA Update: Mills blijft bij Spurs, Rockets tergen Lin

Door

San Antonio Spurs v New York Knicks

Patty Mills heeft een driejarig contract getekend bij de San Antonio Spurs. Door zijn blessure zat het er wel aan te komen, maar het blijft toch een zeer mooi gebaar van de titelhouder. De Spurs zal het namelijk wel een tijd zonder Mills moeten doen tijdens het regulieren seizoen. Meer daarover lees je hier. Voor Mills kwam zijn blessure op een uiterst vervelend moment omdat hij de mogelijkheid had zijn opties te bekijken. Uiteindelijk is een langer verblijf bij de Spurs nu hetgeen waar zowel de Spurs als Mills tevreden over kunnen zijn. Mills had met 10.2 in de finale een redelijk aandeel in het vijfde kampioenschap van de San Antonio Spurs en wordt daarvoor beloond met de nieuwe contractverlenging. Danny Green is in ieder geval tevreden met de beslissing van de Spurs om verder te gaan met Mills

Houston Rockets tergen Jeremy Lin

De relatie tussen de Houston Rockets en Jeremy Linis aardig bekoeld. De Rockets gaan het gesprek aan met Carmelo Anthony. Van dat feit op zich zal Lin al niet heel vrolijk worden, maar de Rockets tergden hun guard nog meer door Anthony te presenteren in een shirt van de Rockets met nummer 7. Het nummer waarmee Jeremy Lin speelt.

In 2012 verkaste Jeremy Lin van de New York Knicks naar de Rockets. Ook toen moest Lin Anthony voor zich dulden in de hiërarchie. Mocht Anthony er voor kiezen naar de Rockets te gaan dan zal dat vermoedelijk betekenen dat Lin niet bij de Rockets blijft. Dan zal hij voor de tweede keer plaats moeten maken voor Anthony. Op Twitter liet hij alvast weten niet blij te zijn met de huidige commotie.

Oklahoma City Thunder in de markt voor Gasol
Volgens bronnen bij ESPN zijn de Oklahoma City Thunder druk bezig om Pau Gasol te strikken. De Thunder zouden de Spanjaard van de Los Angeles Lakers willen overnemen. Gasol is op dit moment een free agent en een vertrek uit Los Angeles komt steeds dichterbij.

Ook Mike Miller zou dus in de interesse staan van de Western Conference finalist. Voor Gasol lijken ze echter de meeste moeite te willen doen en zouden ze ook inmiddels de beste papieren te hebben mits hij niet bij de Lakers blijft.

De grote mannen aan de kant van de Thunder zijn zich er zelfs mee gaan bemoeien. Alles om toch te proberen Gasol zover te krijgen de overstap van de Lakers naar de Thunder te maken.

Ben Gorden naar Orlando Magic

Ben Gorden verkast van de Charlotte Bobcats naar de Orlando Magic. Volgens bronnen bij Yahoo Sports heeft een tweejarig contract getekend. Met het contract is zo’n 9 miljoen dollar gemoeid. Voor de 31-jarige zal het na de Chicago Bulls, Detroit Pistons en Charlotte Bobcats de vierde ploeg uit de NBA zijn waarvoor hij in actie gaat komen.

Afgelopen seizoen kwam Gordon mede vanwege blessureleed niet veel in actie. In 19 wedstrijden kwam hij niet verder dan een gemiddelde van 5.2 punten per wedstrijd tegen een schotpercentage van 34%. Of Gordon zijn contract bij de Magic zal gaan uitdienen is maar zeer de vraag. De ploeg heeft een optie op het tweede seizoen van Gordon en zou hem daarmee ook zomaar weer na een jaar kunnen laten gaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen