Senators verslaan Alfredsson’s Red Wings ruim

Door

Ottawa Senators v Detroit Red Wings

Daniel Alfredsson zal geen fijne gedachten over hebben gehouden aan de eerste confrontatie met zijn oude werkgever. In Detroit waren de Ottawa Senators, waar Alfredsson 17 jaar voor speelde, met 6-1 te sterk voor de Red Wings.

Alfredsson kon voor zijn nieuwe werkgever niet van betekenis zijn op het scoreformulier, het enige wat hij hierop noteerde was een tripping penalty na 50 minuten spelen in de derde periode. Juist zijn vervanger, Bobby Ryan, maakte twee van de zes goals voor de Senators.

In de eerste periode bouwden de gasten al vlot een 3-0 voorsprong op. Goals van Gryba, Spezza (powerplay) en Ryan (powerplay) waren voor coach Mike Babcock reden om reservedoelman Jonas Gustavsson het ijs op te sturen. Jimmy Howard had 8 schoten gezien en er daarvan 3 doorgelaten. Todd Bertuzzi begreep dat het beter moest en maakte nog 3-1.

Juist op het moment dat de Red Wings de druk er op hielden beroofde Jason Spezza met zijn tweede van de avond de wedstrijd van enige spanning. In de derde periode liepen de Senators via goals van Cowen en Ryan uit naar een ruime 6-1 voorsprong, wat ook de eindstand was.

De 5-2 overwinning van de Boston Bruins bij de Buffalo Sabres werd ontsierd door een blessure van Loui Eriksson. Eriksson werd op center ice hard tegen het hoofd geraakt door John Scott, die voor het voorval een match penalty opgelegd kreeg.

Er staat Scott ook nog een persoonlijke hearing te wachten met de NHL Department of Player Safety. Analist Mike Milbury van NHL Overtime was duidelijk in zijn analyse van het incident. “De Buffalo Sabres zouden John Scott zo snel mogelijk moeten ontslaan.” Er staat Scott waarschijnlijk een lange schorsing te wachten, het zijn juist deze hits die de NHL wil voorkomen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen