Stamkos schiet wederom met scherp

Door

Steven Stamkos is hard op weg om topscorer in de NHL te worden. Donderdagnacht bewees de pas twintig jaar oude Canadees maar weer eens hoe dodelijk hij is voor de goal.

Stamkos ging met zijn Tampa Bay Lightning in Atlanta op bezoek bij de Atlanta Trashers. De afgelopen negen wedstrijden die de beide teams tegen elkaar speelden werden gewonnen door de Lightning. Vannacht gingen Stamkos en zijn teamgenoten in de Philips Arena in Atlanta dan ook op zoek naar overwinning nummer tien op rij.

De Trashers begonnen prima aan de wedstrijd en kwamen al na vijf minuten op 1-0 door een goal van Nichlas Bergfors. Aan het eind van de eerse periode was het echter NHL topscorder Steven Stamkos die met een rebound de 1-1 op het bord liet noteren.

Ook in de tweede periode kwamen de Trashers op voorsprong dit keer door een goal van Anthony Stewart. Maar ook hier was het Stamkos die de gelijkmaker liet noteren door zijn tweede goal van de avond en zevenendertigste van het seizoen achter de Trashers goalie te schieten.

Sallaint detail is de productiviteit die Stamkos Stamkos heeft dit seizoen. Na 48 wedstrijden heeft hij al 37 goals gemaakt en is hard op weg om zijn, fantastische aantal van 51 goals in het vorige seizoen, te overtreffen.

De wedstrijd in Atlanta moest uiteindelijk door middel van shootouts worden beslist en Dominic Moore werd de gevierde man voor de Lightning door de winnende penalty binnen te schieten.

De Lightning hebben hiermee 6 van de laatste 10 wedstrijden gewonnen en gaan aan de leiding in de Southeast Division met 61 punten. In de Eastern Conference staan de Lightning derde achter de Flyers en de Penguins.

Zie hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Lightning en de Trashers.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen