NHL Recap: Penguins verliezen eerste duel onder Sullivan

Door

Vijf duels vannacht in de NHL, maar dat betekende niet minder actie. Jeroen Veenstra kijkt terug.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Boston Bruins v Washington Capitals - Game Four

In de eerste wedstrijd onder leiding van Mike Sullivan wisten de Penguins geen punten te behalen. Er werd met 1-4 verloren van de Capitals, die in Braden Holtby hun man van de wedstrijd kenden. De doelman wist 44 saves te noteren en sleepte daarmee zijn ploeg door de wedstrijd. T.J. Oshie was aan de andere kant van het ijs belangrijk. De aanvaller noteerde twee goals en een assist.

Belangrijke dingen gebeurden echter ook naast het ijs. De Penguins verruilden verdediger Rob Scuderi naar Chicago Blackhawks voor Trevor Daley. De Penguins betalen nog wel een derde van het salaris van Scuderi. Pascal Dupuis werd tijdens het duel bedankt voor zijn trouwe diensten met een schitterend filmpje: Thank you Dupuis!

Boston Bruins – Edmonton Oilers

Oilers van0100.jpg

De Oilers gaan maar door. Lang kwam de potentie in de ploeg er niet uit, maar momenteel gaat het sterk met de Oilers. Zij wonnen tegen de Bruins alweer hun zesde duel op een rij en daarmee zijn de Oilers bezig aan hun sterkste serie sinds jaren. Makkelijk ging dat tegen de Bruins niet, Cam Talbot had 47 saves nodig voordat Andrej Sekera in OT het duel kon beslissen.

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres

Detroit Red Wings v Phoenix Coyotes

Voor Detroit Red Wings kwam er een einde aan een serie van dertien duels waarin minstens één punt werd gepakt. In eigen huis moest de ploeg een nederlaag slikken tegen Buffalo Sabres. Pas laat in de derde periode wisten de Sabres langszij te komen na de openingsgoal van Brad Richards, maar door een goal van Johan Larsson gingen de Sabres ook meteen erop en erover, 1-2 Sabres.

Ottawa Senators – Los Angeles Kings

Montreal Canadiens v Ottawa Senators

De Senators waren on fire in periode twee en konden mede daardoor de overwinning binnen halen. Mike Hoffman (twee goals, één assist) en Mike Zibanejad (één goal, twee assists) waren de grote motoren voor de Senators. Aan de hand van hun aanvalslusten wisten de Senators vier maal te scoren in de tweede periode. Daarmee werd de openingsgoal van Jamie McBain teniet gedaan. De Kings konden niet verder terug komen dan tot 4-3. De goal van Zibanejad besliste het duel uiteindelijk op 5-3.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning

Nashville Predators v Tampa Bay Lightning

De jonge Finse doelman Joonas Korpisalo mocht zijn debuut maken voor Columbus Blue Jackets, maar moest wel een nederlaag slikken. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar een shorthanded goal van Brian Boyle besliste het duel in het voordeel van Tampa Bay: 1-2.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen