Harden blinkt uit tegen Knicks, Raptors en Blazers blijven winnen

New York Knicks v Houston Rockets

James Harden speelde vannacht een geweldige partij tegen de New York Knicks. In Houston werd het 91-86 voor de Rockets. Harden was met 36 punten de absolute uitblinker. De Toronto Raptors en de Portland Trail Blazers blijven maar winnen. De Raptors versloegen in eigen huis de Phoenix Suns. De Blazers waren te sterk voor de Philadelphia 76ers.

De Knicks verloren vannacht alweer voor de tiende keer in de laatste twaalf wedstrijden. Lange tijd maakte de ploeg van Derek Fisher het de Rockets lastig, maar een geweldig spelende Harden besliste uiteindelijk in de laatste paar minuten de wedstrijd.

“MVP, MVP, MVP!”
Bij een stand van 78-72 in het voordeel van de Knicks kwam Harden met nog iets minder dan negen minuten (8:50) te gaan in het vierde kwart terug in de wedstrijd. De shooting guard zou vervolgens twaalf van de negentien punten voor de Rockets maken. Zijn optreden zorgde ervoor dat de fans in de laatste paar minuten van de wedstrijd zelfs “MVP, MVP, MVP!” scandeerden.

De ster zou de wedstrijd uiteindelijk afsluiten met 36 punten, zes rebounds, zes assists en zeven (!) gemaakte driepunters. Ook Donatas Motiejunas (13) en Trevor Ariza (10) speelden een goede wedstrijd. Dwight Howard deed opnieuw niet mee aan de kant van de Rockets. Hij had nog steeds last van een knieblessure.

Meer slecht nieuws
De nederlaag was niet het enige slechte nieuws van de avond voor de Knicks. Nog voor de rust moest sterspeler Carmelo Anthony het veld verlaten vanwege een rugblessure. De small forward keerde in de tweede helft niet meer terug.

Anthony maakte vannacht de meeste punten voor de Knicks. In iets meer dan achttien minuten was hij goed voor veertien punten en zeven rebounds. Amar’e Stoudemire was verdedigend erg in vorm met drie blocks.

Door de nederlaag staan de Knicks nu op een twaalfde plaats in de Eastern Conference met een record van 4-11. De Rockets blijven bovenin meedraaien in de Western Conference. De ploeg van coach Kevin McHale staat op de vierde plaats met elf overwinningen en drie nederlagen.

Tip-Off
De Toronto Raptors blijven maar winnen. Vannacht waren ze met 104-100 te sterk voor de Phoenix Suns. Jonas Valanciunas noteerde een nieuw career-high. De center eindigde de wedstrijd met 27 punten en elf rebounds. Verder speelde ook DeMar DeRozan weer een goede wedstrijd. De shooting guard had 23 punten, drie rebounds en één assist. Louis Williams (17), Kyle Lowry (14) en Terrence Ross (13) scoorden ook meer dan tien punten.

Eric Bledsoe blonk uit aan de kant van de Suns. Hij raakte acht van zijn zestien schoten en zette 25 punten op het scorebord. Ook had hij zeven rebounds, zes assists, twee steals en twee blocks. Goran Dragic speelde een wat minder gelukkige wedstrijd. In 21 minuten scoorde hij maar zes punten. Daarnaast noteerde hij maar vier assists en één rebound.

Three Point Play
– Naast de Raptors zijn ook de Portland Trail Blazers bezig aan een goede reeks. De ploeg wist vannacht alweer voor de achtste keer op rij te winnen. In Philadelphia werden de 76ers met 114-104 verslagen. Zoals wel vaker was LaMarcus Aldridge de beste man aan de kant van de Blazers. De power forward noteerde een double-double met 33 punten en elf rebounds.

Aan de kant van de Sixers werd Michael Carter-Williams de topscorer. Hij maakte 24 punten in bijna 33 minuten. Ook had hij zeven rebounds en twee assists. Door de nederlaag wacht de ploeg uit Philadelphia nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De Sixers hebben nu een record van 0-14.

– Het met blessures geplaagde Indiana zorgde vannacht voor een verrassing. De Pacers versloegen in Dallas de Mavericks met 111-100. Donald Sloan was met 29 punten erg belangrijk. Verder scoorde ook alle andere basisspelers tien punten of meer. Ian Mahinmi hield de Mavs lang in de wedstrijd. De center miste namelijk op het eind een aantal zeer belangrijke vrije worpen. De vervanger van Roy Hibbert raakte van zijn zes vrije worpen er geen één.

Monta Ellis en Dirk Nowitzki speelden sterk aan de kant van Dallas, maar konden niet voorkomen dat de Mavericks de vijfde nederlaag van het seizoen leden.

– De Chicago Bulls wonnen vannacht nipt van de Utah Jazz, 97-95. Chicago nam al vroeg in de wedstrijd een grote voorsprong, maar mede dankzij het goede optreden van Derrick Favors waren de Jazz in staat om terug te keren. Gordon Hayward kreeg in de laatste seconden nog een kans om zijn ploeg naar de overwinning te schieten, maar zijn driepunter ging net mis.

Aan de kant van de Bulls keerde Derrick Rose weer terug. De point guard speelde bijna 25 minuten en noteerde achttien punten, vijf assists, drie rebounds en één steal. Jimmy Butler werd met 25 punten de topscorer. Ook stal hij vier keer de bal.

Zoals al eerder vermeld speelde Favors een geweldige wedstrijd voor de Jazz. Hij scoorde 21 punten en pakte vijftien rebounds.

Stat of the Night
James Harden: 40 MIN, 36 PTS, 6 REB, 6 AST, 3 STL, 1 BLK, 7 3PM, 11/22 FG, 7/7 FT

Jamal Crawford maakte vannacht zijn 1721ste driepunter.

Goed nieuws voor de Bulls. DRose is terug en dat betekent vaak een overwinning.

Chicago Bulls (9-5) – Utah Jazz (5-10) 97-95
Indiana Pacers (6-8) – Dallas Mavericks (10-5) 111-100
Los Angeles Clippers (8-5) – Charlotte Hornets (4-11) 113-92
Orlando Magic (6-10) – Cleveland Cavaliers (6-7) 74-106
Portland Trail Blazers (11-3) – Philadelphia 76ers (0-14) 114-104
Phoenix Suns (9-6) – Toronto Raptors (12-2) 100-104
New York Knicks (4-11) – Houston Rockets (11-3) 86-91