#7 Alabama ontsnapt tegen Arkansas

Door

Alabama v Arkansas

Een week na het verlies tegen Ole Miss wist #7 Alabama maar net een tweede verliespartij op rij te voorkomen. Arkansas hield de hele wedstrijd de druk op Alabama, maar kwam uiteindelijk net een beetje kwaliteit tekort. Bama wist met 14-13 het vege lijf te redden.

Aanval lijkt de weg kwijt

Normaal komt Bama na een verliespartij keihard terug en dat was ook te verwachten tegen Arkansas. Arkansas had immers al veertien wedstrijden op rij verloren in de SEC. De realiteit was heel anders. Eigenlijk had Arkansas deze wedstrijd moeten winnen. Helaas maakte ze net iets teveel fouten.

De aanval van Alabama liep vooral zichzelf in de weg. Onnodige penalty’s, fumbles en eenvoudige passes die niet gevangen werden, alles kwam voorbij. De aanval lijkt volledig de weg kwijt en er is niemand in het team die op zo’n moment opstaat om het team bij de hand te nemen. Een probleem dat vorige week in de verliespartij tegen Ole Miss ook al te zien was. Alabama heeft voldoende goede spelers, maar een gebrek aan leiderschap zal ze dit seizoen de prijzen gaan kosten.

Typerend voor het falen van Alabama was onderstaande poging tot een quarterback sneak op een vierde down met één yard te gaan. Als quarterback hoor je naar beneden en naar voren te gaan, Blake Sims springt enkel horizontaal omhoog en haalt het dus niet.

Alabama moet het nog opnemen tegen teams als Texas A&M, Mississippi State en Auburn en lijkt momenteel in ieder geval niet in staat om die wedstrijden te winnen. Er is dus nog veel werk te verzetten.

Florida laat LSU ontsnappen

Florida stelt al jaren teleur en ook LSU laat dit jaar niet zien wat we van ze gewend zijn. Florida had voor dit weekend echter pas één keer verloren en zou met winst tegen LSU zomaar ineens nog om de prijzen kunnen gaan spelen. Het mocht echter niet zo zijn. Florida gaf in de laatste minuut een zege uit handen en verloor met 30-27.

De wedstrijd stond bol van de spanning en dat was vooral aan Florida te danken. Ze hadden het betere van het spel, maar LSU kon bijblijven dankzij onnodige fouten. In totaal gaf Florida drie keer de bal cadeau aan LSU via een turnover. Gelukkig konden we dankzij deze fouten wel genieten van een fantastisch slot.

LSU kwam een paar minuten voor tijd dankzij een prachtige touchdown catch van Travin Dural op een 27-24 voorsprong. Terwijl een verdediger aan zijn shirt hing wist hij de bal met één hand te vangen.

Een paar minuten later wist Florida via een fieldgoal gelijk te maken en met nog minder dan een minuut op de klok kregen de Gators nogmaals de bal. Al wat nodig was om te winnen was een beetje terreinwinst om een fieldgoal te kunnen maken. Juist op dit cruciale moment gooide Florida quarterback Jeff Driskel echter zijn tweede interception.

Deze interception kwam Florida duur te staan. LSU bleek namelijk wel in staat om de bal op de juiste plek voor een fieldgoal te krijgen. Colby Delahoussaye schoot de bal vervolgens onberispelijk raak vanaf maar liefst 50 yards. Overigens won LSU niet alleen de wedstrijd, maar ook de prijs voor de beste acteerprestatie.

Beide teams hebben nu twee keer verloren en daarmee spelen beiden eigenlijk niet meer mee in de SEC. Aangezien de achterban meer verwacht van beide teams zal de druk op de coaches dus toenemen. Beide coaches hebben een goede tweede helft van het seizoen nodig om hun baan te behouden.

#19 East Carolina laat voorbij South Florida

East Carolina staat eigenlijk te hoog in de rankings, maar dat zal de Pirates niets uitmaken. Deze positie is echter wel van groot belang. Het hoogste team uit één van de kleine conferences, East Carolina speelt in de AAC, speelt namelijk een grote bowlgame op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag. East Carolina neemt momenteel deze positie in. Om deze te houden moeten ze echter wel zelf blijven winnen en hopen dat Marshall achter ze blijft.

Dat zelf blijven winnen ging tegen South Florida al bijna fout. Pas in het vierde kwart wisten de Pirates de leiding te pakken. Uiteindelijk werd met 28-17 gewonnen, maar voor de tweede week op rij wist East Carolina niet te overtuigen.

Ondertussen won Marshall wel overtuigend met 49-24 van Middle Tennessee. De strijd om wie het hoogste in de rankings zal eindigen en een mooie bowl mag spelen is dus in volle gang. Marshall maakt met het huidige spel een goede kans om de Pirates alsnog bij te halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen