NBA Playoffs 2019: Curry en Warriors op 2-0 voorsprong

De Portland Trail Blazers en Golden State Warriors hebben afgelopen nacht hun tweede duel tegen elkaar gespeeld. In Oracle Arena deden de Trail Blazers het een stuk beter dan tijdens Game 1, maar het bleek niet genoeg te zijn voor een belangrijke uitzege.

GAME 2: PORTLAND TRAIL BLAZERS 111 – 114 GOLDEN STATE WARRIORS

THE HEADLINES

De Golden State Warriors hebben afgelopen nacht in eigen huis een zeer moeizame zege geboekt. Na een overtuigende zege in Game 1 ging het tijdens het tweede duel een stuk moeilijker. Na het tweede kwart hadden de Trail Blazers namelijk een voorsprong van 15 punten. In het derde kwart verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon, waarna het vierde kwart met een nagenoeg gelijke stand geopend werd. De Trail Blazers namen opnieuw een voorsprong, dit keer van acht punten. In de laatste vijf minuten werd ook deze voorsprong echter weer uit handen gegeven. De Warriors zouden uiteindelijk dankzij Stephen Curry en de fantastische verdediging van Andre Iguodala met een 111-114 zege van het veld stappen.

Stephen Curry was de topscorer van het duel. De point guard van de regerend kampioen scoorde 37 punten met acht rebounds en acht assists en schoot vier driepunters binnen. Klay Thompson voegde daar 24 punten en vier driepunters aan toe. Bij de Trail Blazers waren CJ McCollum en Damian Lillard de enige spelers die boven de 20 punten uitkwamen. McCollum scoorde 22 punten met vijf assists. Lillard schoot 23 punten binnen en had daarnaast ook nog tien assists en vijf rebounds. De benodigde uitzege werd echter niet behaald.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van zaterdag op zondag zal de serie voor Game 3 (03:00) verhuizen naar Portland. De Trail Blazers zullen beide thuisduels moeten winnen. Bij één zege van de Warriors krijgt de regerend kampioen de kans om thuis tijdens Game 5 de serie te beslissen. Bij twee zeges van de Warriors is de serie in Portland al voorbij.

(Cover Photo: NBA Getty Images)