Column: Tinseltown Tragedies

Door

Ik ben geen fan van soaps (lees: ik haat soaps). Maar voor mij als Laker-fan kon ik dit seizoen met geen mogelijkheid om de mannen uit Los Angeles heen. In de zomer was namelijk een nieuwe soap geboren: Tinseltown Tragedies.

Ik zit hier niet om verslag te doen van alle afleveringen van afgelopen seizoen. Ik geloof dat iedereen dat wel genoeg heeft meegekregen. Zoals bij elke soap, is er aan het eind van het lopende TV seizoen altijd een heftige cliffhanger en ook daar was bij TinselTown Tragedies aan gedacht.

De dubbele eindaflevering van TTT kreeg als titel “Exit Interviews” mee. Omdat de Lakers het natuurlijk des Hollywoods hadden aangepakt, was alles live te volgen. Ik ging er met thee, koekje en dekentje eens lekker voor zitten.

De grote thema’s tijdens de interviews waren; het onwijs slechte seizoen, de hoeveelheid blessures, maar vooral de vraag of Dwight Howard volgend jaar nog een Laker is.

Er was een groot verschil waarneembaar tussen de spelers. Enerzijds de slechte acteurs, dus de spelers die wel zichzelf laten zien en horen. Goed voorbeeld hiervan was Pau Gasol.
De Spanjaard gedroeg zich als een gentleman. Hij praatte over iedereen keurig. Over de coach, zijn teamgenoten en over de organisatie. Hij wist heel duidelijk in welke positie hij verkeerde en dat de kans groot is dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Lakers gespeeld heeft. Hij was erg onder de indruk van de ovatie die hij kreeg in de laatste wedstrijd thuis tegen de Spurs.

World Peace is ondanks zijn CookieMonster shirt ongelofelijk volwassen. Analyseerde het seizoen zeer professioneel. Hij nam het op voor Dwight en was zelfs van mening dat iedereen de druk te groot had gemaakt op hem! Ook nam hij het op voor Jason Collins die uit de kast was gekomen (is ook een soap trend, om homo’s meer te betrekken in de serie). Ook speelde MWP de vaderrol prachtig uit toen hij het opnam voor Clark, Morris en Ebanks.

Dan komen er een stel figuranten, tijdens het seizoen, als ook tijdens deze exit interviews. Morris, Goudelock, Sacre, Ebanks gaan allemaal keihard werken om volgend seizoen nog sterker en beter klaar te zijn voor het seizoen. Prachtig om te horen!

Earl Clark zag er uit alsof er 2 gram bad weed in was gegaan op Venice Beach en klonk als de zoon van Walter White in de serie Breaking Bad. Alles leek dit seizoen op, negatieve, toevalligheden te berusten volgens Clark.

Steve Nash was erg gefrustreerd dit jaar vertelde hij vol passie. Maar hij blijft hard werken zoals altijd. Op de vraag of Steve vond dat Dwight te veel verantwoordelijkheid heeft gekregen dit seizoen viel een kort en bondig nee te horen en daarna een lange stilte. Een prima start voor een nieuwe verhaallijn voor volgend seizoen. Het viel me op dat Steve erg verkouden klonk, daar is met geen woord over gerept! Nog een extra tegenvaller. Ik hoop dat hij fit is voor het volgende seizoen.

Hill heeft speciaal voor zijn exit interview wat mooie brades laten vlechten. Van alle spelers heeft hij de beste character voice, een mix van Isaac hayes en Samuel L. Jackson.Dat hij voor de rest niets zinnigs te melden heeft, valt daardoor minder op.

Tot dit moment lijkt het alsof iedereen zijn interview positief moet eindigen omtrent Dwight Howard. Zodat hij wanneer hij dit terug gaat kijken ziet dat iedereen hem terug wil hebben.

Bryant is het meest relaxt. Legt de verantwoordelijkheid bij degene die de paycheck moet betalen. Lekker makkelijk als je bijna dertig miljoen binnen gaat slepen volgend seizoen. Hij gaat Dwight wel even ompraten om bij de Lakers te blijven. Wat hij daarvoor gaat gebruiken? Een cartoonmovie! Het heeft immers ook geholpen toen Dwight zijn triple-double scoorde. Maar wat wederom opvalt is dat Kobe de nieuwe voorzitter is van de Pau Gasol fanclub.

Kupchak was niet 100% overtuigd dat Dwight terugkomt en zijn ogen zeggen iets anders. Kupchak is de Ludo Sanders (louche figuur uit GTST) van de Lakers. Hij voert iets in zijn schild. Praat zeer makkelijk om de hete brij heen. Heeft een verhaal over de veranderende speelstijl in de NBA. Een speelstijl waar de Lakers duidelijk de spelers niet voor hebben. Dit is Cliffhanger 1. Kupchak weet meer dan wij weten.

D’Antoni lachtte als een boer met kiespijn. Hij kreeg met moeite zijn bek uit dat Mitch aka Ludo er alles aan zal doen om het beste team samen te stellen om kampioen te worden. Er werd even in het midden gelaten of de coach ook onderdeel van het team is (Cliffhanger 2). De komende twee maanden worden heel belangrijk volgens D’Antoni. En ik denk eigenlijk al dat hij de koffers aan het pakken is.

Howard was zeer tactisch tot het laatst bewaard. Alle ogen waren op hem gericht. En wat zagen deze ogen samen met mijn ogen? Een ongeïnteresseerde, zeer laconieke speler die op alle halve toespelingen richting zijn beslissing omtrent contractverlenging zeer krampachtig reageerde. Hij wilde daar niet over praten en hoopt dat de pers zijn rust en beslissing respecteert (Cliffhanger nummer drie). Er kon geen lachje vanaf. De lach die tijdens verliespartijen wel gewoon te zien was.

De camera zoomt in en een still volgt.
To be Continued
On a new season of TinselTown Tragedies.
Kijkt u ook weer?

Ook leuk om te lezen