Heat delen mokerslag uit aan Celtics

Door

De Miami Heat hebben maandagnacht een belangrijke stap richting de finale van de Eastern Conference gezet. In de TD Banknorth Garden in Boston bleek Miami na overtime met 98-90 te sterk voor de Boston Celtics.

De stand is nu 3-1 in het voordeel van de Heat en woensdagavond kan het beslissende punt binnen worden gehaald gedurende game 5 in Miami.

Het verschil tussen beide ploegen waren de scores van de Big Three van beide partijen. Waar die van Boston (Ray Allen, Kevin Garnett, Paul Pierce) tot 51 punten kwamen, explodeerde de grote drie van Miami. LeBron James, Dwyane Wade en Chris Bosh waren goed voor een totaal van 83 punten.

Rajon Rondo, wiens schouder in game 3 uit de kom schoot, speelde 39 minuten mee en was daarin goed voor 10 punten.

Het bleek revanche te zijn voor het optreden in game 3, waarin James, Wade en Bosh hun slechtste prestatie als een trio van het seizoen hadden neergezet.

,,Wij zijn de personen waar het om draait,” wist Wade na afloop. ,,Wij krijgen alle aandacht en dat betekent ook dat je alle kritiek kunt krijgen. Maar vandaag krijgen we gelukkig alle lof.”

Nadat er na 48 minuten basketbal een 86-86 stand op het bord had gestaan, bleken de Heat in overtime de scherpere partij. In de laatste vijf minuten scoorde Miami 12 punten tegen slechts 4 van Boston.

De kater bleek groot te zijn bij de Celtics. ,,We hebben van onszelf verloren,” sprak Pierce na afloop. ,,Onze schoten vielen vanavond niet goed en dan weet je dat je het lastig gaat krijgen tegen een team als Miami.” Toch zag de captain van Boston wel nog hoop. ,,Nogmaals, we hebben van onszelf verloren. Weten we beter met onze kansen om te gaan, dan maken we een goede kans om game 5 te winnen.”

Hij kreeg daarin steun van Allen. ,,Natuurlijk wordt het een lastige opgave, maar dat maakt het nog wat mooier als we nu deze serie weten te winnen.”

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Celtics

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen