MNF: W voor Ravens, walk-over Bills

Door

Vick

Een onverwachte double header tijdens Monday Night Football, doordat hevige sneeuwval de wedstrijd tussen de New York Jets op bezoek bij de Buffalo Bills zondagavond onmogelijk maakte. In het Ford Field-stadion van de Detroit Lions konden de Jets geen vuist maken tegen de superieure Bills: 3-38.

Zowel de defensie als de aanval van Buffalo speelde een prima wedstrijd. Jets-quarterback Michael Vick had amper tijd om een fatsoenlijke bal te gooien (7/19, 76 yards, 1 INT) en werd maar liefst zevenmaal gesacked. Dat terwijl hij slechts drieënhalve kwart op het veld stond, omdat hij door hoofdcoach Rex Ryan naar de kant werd gehaald. Zijn vervanger – en de originele starter van het seizoen – Geno Smith deed het qua boxscore een stuk beter (10/12, 89 yards) en Smith zou volgende week wel eens de startende QB kunnen zijn voor de Jets.

Aan de andere kant van de bal wist spelverdeler Kyle Orton een goede wedstrijd op de mat te leggen (24/32, 230 yards, 2 TD’s). Exact 75 procent van zijn passes kwam aan bij een medespeler, waaronder deze (iets minder fraaie) one-hand catch van wide receiver Robert Woods:

Woods had een big night, met 9 vangballen voor 118 yards en een touchdown. Ook tight end Scott Chandler wist de endzone te bereiken met de pigskin. En waarom kon de wedstrijd zondag niet doorgaan? Tell ‘em, Chandler:

 

Door de overwinning blijven de Bills (6-5) in het spoor van de Miami Dolphins (6-5), de nummer twee in de AFC East. De Jets (2-9) lijken de laatste plaats in de divisie niet meer te kunnen ontlopen.  


Baltimore Ravens v New Orleans Saints

De laatste wedstrijd van speelronde 12 was voorbehouden aan de Baltimore Ravens tegen de New Orleans Saints. Het zou de game van Ravens-running back Justin Forsett worden, die met 22 runs voor 182 yards en 2 touchdowns het lot van de Saints bezegelde: 34-27.  

Beide quarterbacks speelden een solide wedstrijd. Bij Joe Flacco kwam drievierde van zijn passes aan (18/24, 243 yards, 1 TD), terwijl Drew Brees voor maar liefst 420 yards gooide (35/45, 420 yards, 3 TD’s, 1 INT). In deze close game kwam het vooral aan op details, maar die kansen moeten dan wel benut worden. De intense defensive coordinator Rob Ryan snapt de dropped bal van linebacker David Hawthorne nog steeds niet:  

Door de overwinning weten de Ravens (7-4) weer aan te sluiten bij de andere teams in de spannende AFC North en ligt de divisietitel nog volledig open. Gek genoeg betekent de nederlaag van de Saints (4-7) dat New Orleans nog steeds aan kop – en hebben dus een play-off ticket in handen – gaan in de teleurstellende NFC South.

Ook leuk om te lezen