Kevin Ollie zet deur naar NBA op een kier

Door

De afgelopen weken hebben verschillende NBA teams zich gemeld bij Conntecticut coach Kevin Ollie. De succescoach wie in maart het NCAA College Tournament won met de UConn Huskies, kan rekenen op flinke belangstelling vanuit de NBA. De 41-jarige Ollie heeft als coach van de Huskies slechts 2 seizoenen ervaring als coach.

Dankzij het recente succes kloppen er veel NBA teams aan bij Kevin Ollie. Zij informeren naar zijn toekomstplannen, en er zijn zelfs NBA teams die Ollie willen contracteren als coach. Zo zijn de LA Lakers, New York Knicks en de Memphis Grizzlies geintresseerd in de diensten van Ollie.

Tot nu toe wimpelde Ollie alle belangstellende clubs af, maar deze week zette hij de deur naar de NBA weer op een kier.De 41-jarige coach zou bereid zijn te luisteren naar aanbiedingen van geïnteresseerde clubs. Wel gaf Ollie aan dat hij geen intentie heeft de UConn Huskies te verlaten, maar een mooi contract bij een NBA team zou hij niet per definitie afslaan.

De 41-jarige Kevin Ollie kende een rijke spelers-carriere wat hem bij verschillende NBA teams bracht. Vanaf 1997 tot 2010 kwam Ollie uit voor de Dallas Mavericks, Orlando Magic, Sacramento Kings, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, Chicago Bulls, Indiana Pacers, Milwaukee Bucks, Seattle SuperSonics, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves en Oklahoma City Thunder. Het zorgt voor een indrukwekkende cv met een waslijst aan clubs. Deze ervaringen kunnen hem goed van pas komen als coach in de NBA.

De komende weken zullen de geruchten omtrent Ollie toenemen. De LA Lakers en New York Knicks zijn actief opzoek naar een nieuwe coach, en hebben inmiddels al contact opgenomen met Ollie. Of de succescoach daadwerkelijk de overstap naar de NBA maakt is nog maar de vraag. Velen zien voor Ollie een uitdaging om ook komend seizoen goed te presteren met de UConn Huskies. Als hij bij de Huskies nogmaals zijn waarde bewijst, dan lijkt een definitieve overstap naar de NBA onhoudbaar.

Foto: Getty Images

http://youtu.be/DIJQZvoLOwk

Ook leuk om te lezen