NBA Draft: Ennis keert niet terug naar Syracuse

Door

Syracuse v Dayton

Na Andrew Wiggins, Noah Vonleh en Joel Embiid heeft een vierde outstanding freshman beslist om zich beschikbaar te stellen voor de NBA Draft. Tyler Ennis verlaat namelijk al na één seizoen de Syracuse Orange. De point guard heeft er een verrassend goed seizoen opzitten en blonk vooral uit met een ongekende controle over zijn spel. De verwachting is dat Ennis in het midden van de eerste ronde geselecteerd wordt.

“I wil coach (Jim) Boeheim, de coaching staff, mijn teamgenoten en de geweldige fans van Syracuse bedanken voor de kans om voor een geweldige universiteit te spelen”, zegt Ennis in een persbericht. “Ik heb het gevoel dat deze ervaring mij voldoende geholpen heeft om mijn droom waar te maken: spelen in de NBA.”

 

 

Ennis was afgelopen seizoen gemiddeld goed voor bijna dertien punten, meer dan vijf assists en twee steals. Hij maakte 41,1% van zijn schoten, waaronder 35,3% vanaf de driepuntlijn. Vooral zijn amper 1,7 balverliezen waren indrukwekkend. Ennis wierp zich dan ook op als een floor leader die nooit de controle verloor en bovendien big shots maakte voor de Orange.

Syracuse won zijn eerste 25 wedstrijden maar verloor dan vijf van zijn laatste zeven matchups. Het maakte van de Orange een #3 seed in het NCAA-toernooi, waar ze in de Third Round onderuit gingen tegen de verrassende Dayton Flyers. Het was opvallend dat wanneer Ennis goed speelde, de Orange goed waren. Zo belangrijk was deze 19-jarige jongen voor zijn team. Ennis heeft veel weg van Pacers-guard George Hill.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen