NBA Draft Sleepers: Tyler Ennis

Door

Het is voor teams niet makkelijk om elk talent naar waarde te schatten. In elke NBA Draft zijn er daarom spelers die ondergewaardeerd worden, te laat hun naam horen en het toch maken in de NBA. Deze spelers zijn beter bekend als de draft sleepers. Bij Sport Amerika kijken we daarom heel de maand juni vooruit naar de draft op 26 juni in Brooklyn. Vandaag: Tyler Ennis.

In de zomer van 2013 werd Tyler Ennis door Syracuse naar voor geschoven als de opvolger van Michael Carter-Williams. De jonge Ennis stond voor een bijna onmogelijke opgave om MCW op te volgen. Maar dit seizoen maakte Ennis een goede indruk bij de Orange. Na slechts één seizoen besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe carrièrestap. Met een handjevol aan NCAA-ervaring gaat Ennis het proberen in de NBA. Welk team geeft Ennis de mogelijkheid en de kans op een succesvolle carrière?

Michael Carter-Williams, wie?

In de zomer van 2013 hielden veel Syracuse fans hun hart vast. De grote ster van dat seizoen, Michael Carter-Williams, koos voor een carrière in de NBA en zou een zware erfenis achterlaten. Veel mensen twijfelden of Syracuse ook afgelopen seizoen kon meedoen in de NCAA. Dankzij Tyler Ennis beleefden de Orange een uitstekend regulier seizoen. Als jong ventje van 18 jaar kreeg Ennis het vertrouwen van coach Jim Boeheim. Dit vertrouwen betaalde Ennis uit door vanaf de eerste wedstrijd gelijk zijn stempel te drukken op het team.

Dit seizoen was Ennis een toonaangevende speler en nam hij regelmatig Syracuse op sleeptouw. Tijdens het reguliere seizoen maakte Ennis een prima indruk, en werd hij als groot talent gezien voor de toekomst. In het college basketball was Tyler Ennis één van de beste guards, en in de NBA hoopt Ennis zijn kwaliteiten dan ook verder te ontwikkelen.

Sterke en zwakke punten

Media en fans waren lyrisch over het talent van de jonge Ennis. Al op jonge leeftijd profileerde Ennis zich als een echte leider. Hij is een belangrijke teamspeler en kan een ploeg op sleeptouw nemen. De 19-jarige point-guard heeft een goed schot in huis en een goed overzicht. Hij is voor andere guards ook een lastige speler omdat hij veel steals genereert en altijd agressief verdedigt. Een coach kan altijd rekenen op Ennis, wie zich altijd 100% zal inzetten tijdens een wedstrijd.

Het enige minpunt is dat Ennis niet heel atletisch en snel is. Dit kon Ennis nog wel veroorloven in de NCAA, maar in de NBA wordt dit direct afgestraft. In de 1-tegen-1 duels is Ennis ook nog wel eens kwetsbaar omdat hij nog fysieke kracht tekort komt. Maar een team wat Ennis de ruimte en tijd geeft om aan zijn zwakke punten te werken, krijgt er een potentiële All-star speler voor terug.

Toekomst

Ondertussen wordt Ennis tijdens de pre-draft workouts gevolgd door de LA Lakers, Toronto Raptors en Chicago Bulls. Zij zouden bereid zijn om Ennis een kans te geven op het allerhoogste niveau. Een dienstverband bij de Lakers zou voor Ennis niet verkeerd zijn. De Lakers willen flink verjongen en Ennis zou met het oog op de toekomst een prima aanwinst zijn voor de Lakers.

Maar een goede reserverol bij de Bulls of Raptors zou ook niet verkeerd zijn voor Ennis. Hij zou dan met een speeltijd van 15 tot 20 minuten kunnen wennen aan het hoge niveau en gaan werken aan zijn kwaliteit. Binnen drie jaar zou Ennis dan klaar moeten zijn voor een startplek bij een NBA-team. De 19-jarige Canadees beschikt over veel potentie en kan over 5 jaar zomaar eens een NBA All-star zijn.

http://youtu.be/KBT_ilkJnhA

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen