NBA East Ranks [3]: Philadelphia 76ers

Door

 

Het is nog precies een week tot de start van het nieuwe NBA-seizoen. SportAmerika neemt tot de opening de teams die de play-offs gaan halen (volgens ons, wees het er gerust mee oneens) nader onder de loep. Eastern Conference #3: Philadelphia 76ers.

Afgelopen jaar verliep uiterst wisselvallig voor de ploeg van coach Doug Collins. De play-offs werden in de matige Eastern Conference maar net gehaald en in de eerste ronde werden de Bulls weliswaar uitgeschakeld, maar dat was voornamelijk dankzij de blessure van Derrick Rose. Daarna was het einde verhaal tegen de ervaren Celtics. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren bij de Sixers voor het nieuwe seizoen.

En de zo gewenste verandering kwam al snel. Eindelijk beschikken de Sixers over een echte ‘low-post scorer’. Met Andrew Bynum in de rangen lijkt het team van coach Doug Collins een stuk beter gebalanceerd. De tweede center in de league kan zich in Philadelphia bewijzen en laten zien dat hij een team kan leiden. Bovendien kwam in dezelfde deal (die rond Dwight Howard) ook veteraan Jason Richardson het team versterken. Ten slotte lijkt point guard Jrue Holiday klaar voor de grote doorbraak.

Ook Nick Young, Dorell Writght en Arnett Moultrie kwamen de 76ers versterken.Het zijn geen toppers, maar wel spelers die de vertrokken mannen kunnen doen vergeten. Want de Sixers gaan het dit seizoen nog wel lastig krijgen. Elton Brand vertrok naar Dallas Mavericks en Jodie Meeks maakte de overstap naar de Lakers.

Belangrijker voor de 76ers was echter het vertrek van teamkapitein Andre Iguodala. Hij moest vertrekken naar de Nuggets. En ook Louis Williams kon zijn biezen pakken. Williams speelt dit seizoen bij de Hawks. Williams was vorig jaar nog de topscorer van het team met gemiddeld vijftien punten. De Sixers zullen vooral aanvallend een probleem hebben. Ze hebben niemand die in staat is om constant twintig punten te scoren. Hopelijk blijft hun defense op peil en kunnen ze, zoals de Pistons in het vorige decennium, veel overwinningen pakken.

Al met al heeft Philadelphia de mogelijkheid om dit seizoen een extra stap te zetten op weg naar een belangrijkere rol in de Eastern Conference. De Sixers halen de playoffs, maar komen echter niet verder dan de eerste ronde. De grote vraag is wat de invloed van deze prestatie zal zijn op een langer verblijf van Bynum. Voorlopig heeft  de grote man in het voorseizoen vanwege een blessure nog geen speelminuut gemaakt. Het is zelfs nog maar de vraag of Bynum mee kan doen als de Sixers hun eerste officiële duel afwerken. Als het de 76ers lukt om Bynum langer aan zich te binden, heeft Philadelphia goede papieren om een meer dominante rol te spelen.

Lees hier de NBA East Ranks van eergisteren: #4 Indiana Pacers.

Ook leuk om te lezen