Eerste ronde NFL pick Ogletree in opspraak

Door

Georgia v Georgia TechVoormalig Georgia linebacker en potentieel eerste ronde NFL Draft pick Alec Ogletree is vorige week gearresteerd en aangeklaagd voor rijden onder invloed. Het incident komt op een zeer ongelukkig moment voor Ogletree, namelijk net voor het begin van de NFL Combine die op 23 februari van start gaat in Indianapolis. Het is de tweede keer dat Ogletree negatief in het nieuws komt buiten het veld. Vorig seizoen was hij de eerste vier wedstrijden van het seizoen geschorst bij Georgia nadat hij een positieve testte op drugs.

“Vorig weekend is mijn cliënt Alec Ogletree gestopt door de politie voor een te hoge snelheid en gevaarlijk rijden met de auto,” aldus zijn agent Pat Dye Jr. tegenover ProFootballTalk. “Nadat de politieagent alcohol rook, hebben ze hem getest en vervolgens aangeklaagd voor rijden onder invloed. Alec heeft verschrikkelijke spijt en is dankbaar dat niemand gewond is geraakt bij een eventueel ongeluk.”

Ondanks het missen van de eerste serie wedstrijden maakte Ogletree 111 tackles en had een grote impact met tien of meer tackles in acht van de tien wedstrijden waarin hij speelde. Hij is één van de top linebackers die beschikbaar is in de NFL Draft van dit jaar en zal hoogstwaarschijnlijk ergens in het midden van de eerste ronde gekozen worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen