NBA Draft Combine terugblik

Door

2014 Draft Combine

In Chicago kregen college basketbalspelers de afgelopen twee dagen de kans om zichzelf te bewijzen voor de NBA Draft. Spelers werden getest tijdens verschillende oefeningen op de Draft Combine. Het was geen plicht voor de spelers om deel te nemen, maar voor de scouts was het wel handig om de spelers van dichtbij te zien.

De grote afwezigen waren onder meer Jabari Parker en Andrew Wiggins, twee spelers die strijden om de nummer 1 draftpick. Die spelers zaten niet stil, met name Wiggins liet zich zien via het internet. De afwezigheid van beide studenten zorgde er niet voor dat het deelnemersveld matig was. Integendeel zelfs, met Dante Exum, Julius Randle en met name Aaron Gordon waren er heel wat interessante spelers op de Combine.

Een speler die indruk maakte de afgelopen twee dagen was Aaron Gordon. De power forward mist misschien lengte voor zijn positie, maar liet zien dat hij absoluut mee kan doen met de grote jongens. Zijn sprongkracht is uitzonderlijk. Met een vertical jump van 39 inches (ongeveer 1 meter) was hij de beste power forward op dat onderdeel. Van alle spelers die meededen aan dit onderdeel sprong Markel Brown het hoogst.

Een andere jongen die het meest opviel was Glenn Robinson III. Bij heel wat onderdelen eindigde hij in de top 5, waaronder in de vertical jump. Tot zijn teleurstelling was het maar 41 inches, waar hij had gehoopt op zijn persoonlijk record van 44. Hij sprong wel het hoogst zonder aanloop. Op de sprint eindigde Robinson als derde. Waar scouts het meest onder de indruk van zullen zijn waren zijn schoten. Hij schoot in totaal 31 van de 50 jumpers raak en was daarmee de beste forward.

Robinson zal waarschijnlijk niet in de top 10 worden gedraft. Zelf hoopt hij op een plek in de top 20. Hij heeft in ieder geval wel laten zien waar hij toe in staat is. Ben je benieuwd naar alle resultaten van de spelers, dan kun je ze hier teruglezen. Over enkele dagen een nieuwe mock draft met waarschijnlijk een aantal verschuivingen naar aanleiding van de Draft Combine.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen