Montréal wint, Devils verliezen zesde maal op rij

Door

Toronto Maple Leafs v New Jersey Devils

In Montréal vond gisteren een verhit onderonsje plaats met Canadiens-rivaal Boston Bruins. De twee topteams uit het noordoosten hielden het spannend, maar binnen de rivaliteit lijkt Montréal toch echt de overhand te krijgen. Gisteren bleef het spannend, maar wisten de Canadezen wederom te winnen.

Beide teams bleken in de ontmoeting van gisteren wederom aan elkaar gewaagd. In de eerste periode weet Alex Galchenyuk namens Montréal de voorsprong te pakken, maar dan blijft het spannend. Een Power Play-goal van Ryder, snel in de tweede periode,  lijkt wat meer ruimte te geven voor de Canadiens, maar niet voor lang. De Bruins hebben een minuut of zes later antwoord, 2-1. Het wordt dan nog een aantal keer spannend rond de goal van de Canadiens maar Carey Price houdt zijn doel verder schoon. Daarmee wint Montréal voor de derde keer dit seizoen van haar rivaal uit Boston, die op haar beurt slechts één keer wist te winnen.

Een andere ontmoeting die tot op het laatste moment spannend bleef, was die tussen de Maple Leafs en de Devils. Met name New Jersey kon, na vijf voorgaande verliezen, wel een opsteker gebruiken. Maar daar hielp Toronto niet aan mee. Door doelpunten van Komarov en Bozak komt het team op een 2-0 voorsprong, waar de Devils pas erg laat, middels Clarkson, een antwoord op hebben. Maar meer dan één antwoord wordt het niet en de Devils verliezen voor de zesde maal op rij, dit keer met 2-1. Daarmee zakt het weer een plaatsje verder weg, verder van die felbegeerde achtste plek. Het gaat niet lekker in New Jersey. Zacht uitgedrukt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen