Impasse onderhandelingen NFL en scheidsrechters

Door

De NFL en de scheidsrechters hebben de afgelopen week opnieuw om de tafel gezeten om te proberen een nieuwe CAO op te stellen. Er werd twee dagen onderhandeld, maar er is nog geen positief resultaat bereikt.

Er zijn nog grote economische verschillen tussen het bod dat op tafel ligt en de eisen van de scheidsrechters. Het gaat hierbij om een salarisverhoging, maar ook bonussen en een pensioen.

De CAO van de scheidsrechters liep af in juni, waarna de NFL begon met het aantrekken van vervangers. Zij deden het redelijk in week 1 van het seizoen, maar lieten afgelopen weekend in verschillende wedstrijden zien dat ze niet in staat zijn om alles onder controle te houden.

“We moeten snel een oplossing vinden,” reageerde New York Giants linebacker Mathias Kiwanuka na afgelopen weekend. Hij benadrukte dat de reputatie en integriteit van de NFL op het spel staan zolang de wedstrijden geleid worden door de vervangers.

De Monday Night Football wedstrijd van afgelopen maandag tussen de Denver Broncos en Atlanta Falcons was een goed bewijs van de problemen op het veld. Broncos coaches John Fox en Jack Del Rio stonden meerdere malen te ruziën met de scheidsrechters over beslissingen, en de wedstrijd verliep zo langzaam dat het eindsignaal pas na middernacht klonk.

St. Louis Rams cornerback Cortland Finnegan bestempelde de situatie als “een land zonder wetten.” Hij vindt het echter wel best: “Deze scheidsrechters laten je football spelen. Ik bewonder de old-school spelers als Jack Tatum en Mean Joe Green. Zei speelden football. Tegenwoordig is het allemaal wat slapper, dankzij de commissioner en de aangescherpte regels.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen