Marlins leggen Ozzie Guillen vijf wedstrijden schorsing op

Door

De Miami Marlins hebben hard ingegrepen naar aanleiding van uitspraken van manager Ozzie Guillen. De controversiële manager kreeg een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd door het management, naar aanleiding van zijn uitspraken over Fidel Castro.

Hij had vorige week nog zijn respect uitgesproken voor de voormalig Cubaanse dictator en dat hij zo lang een land wist te leiden. Dit leverde direct een storm van reacties op, waardoor Guillen gedwongen werd om zijn excuses aan te bieden.

Dit deed hij dinsdagochtend uitgebreid. ,,Ik voel dat ik mijn Latijnse gemeenschap in de steek heb gelaten en wil daarvoor mijn excuses aanbieden. Zeker aan al de mensen die hierdoor indirect of direct zijn geraakt.”

Toch vond het management van de Marlins het nodig om hem een straf op te leggen. ,,De uitspraken zijn hier heel zwaar gevallen, zeker omdat we in een regio leven waar de pijn van het dictatorschap van Castro nog altijd goed voelbaar is onder de inwoners. Wij hebben geen enkel respect voor Castro, die over meer dan vijftig jaar voor terreur heeft gezorgd in Cuba.”

Het is niet de eerste keer dat Guillen zich uitspreekt over Castro. In 2008 liet hij al weten dat hij Castro de sterkste man ter wereld vond. ,,Iedereen haat hem, maar toch blijft hij overeind. Zijn hele land blijft achter hem staan, dat is indrukwekkend. Ik geloof niet in zijn denkwijze, maar heb wel respect voor de man zelf,” liet hij tegenover Men Journal weten.

Daarnaast liet de voormalig Chicago White Sox-manager, die in Venezuela werd geboren maar in 2006 het Amerikaanse staatsburgerschap ontving, zich ook al eens uit over de controversiële Venezolaanse president Hugo Chavez. ,,Niet veel mensen hebben bewondering voor deze president, maar ik heb dat wel.”

De vraag is dan ook of deze vijf wedstrijden schorsing ook maar iets teweeg gaan brengen bij de 48-jarige manager. De MLB buigt zich nog over zijn uitspraken over Castro, zoals zij dat ook al eerder deden over zijn gedrag richting andere managers en media.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen