Sterspelers NHL op tijd terug voor play-offs

Door

De afgelopen dagen was het voor kanshebbers als Philadelphia, Boston, Vancouver en Chicago nog even spannend of ze een aantal van hun belangrijkste spelers op tijd terug zouden hebben voor de play-offs. Uit alle steden klinken echter positieve berichten en het heeft er alle schijn van dat ze net op tijd op oorlogssterkte zullen zijn.

In de Eastern Conference waren er voor de Philadelphia Flyers zorgen over hun center Danny Briere, die met een inwendige bloeding op zijn rug kampte na de controversiële hit van Penguin Joe Vitale. De hit leidde namelijk tot een line brawl in het voorlaatste regular season duel tussen beide teams en coaches Peter Laviolette en Tony Granato zwaaiden dreigend met vuisten in elkaars richting. Laviolette werd beboet met $10.000 na het incident.

In Boston heerst opluchting dat backup goalie Tuukka Rask zich een heel stuk beter voelt en waarschijnlijk in ronde 1 al Tim Thomas kan ondersteunen. Rask is een van de beste backups in de league en kan probleemloos Thomas vervangen als hij wisselvallig speelt of eventueel met pijntjes zou kampen.

In de Western Conference lijken twee sterspelers net op tijd  klaar voor glorieuze comebacks in de line-up. Vancouver Canucks zien Daniel Sedin waarschijnlijk nog voor game 1 meetrainen en samen met tweelingbroer Henrik zal hij een sleutelrol spelen in een eventueel succesvolle afloop van het seizoen voor de verliezend finalist van afgelopen seizoen. Sedin kampte enige tijd met een hersenschudding na een gevaarlijke hit van Blackhawk Duncan Keith.

In Chicago kijken diezelfde Blackhawks zelf reikhalzend uit naar de terugkeer van hun aanvoerder Jonathan Toews (foto), die meer dan een kwart van het seizoen miste met een hersenschudding. Toews was in 2010 een van de redenen dat Chicago met hun jonge team de Cup wonnen en als de ‘Hawks dit jaar voorbij de eerste ronde willen komen, zullen ze Captain Serious – hij kijkt vrijwel altijd nors en bloedserieus als hij speelt – hard nodig gaan hebben.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen