NBA Recap (48): Newsflash! NY wint weer eens

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 48.

Boston Celtics at Cleveland Cavaliers 93-90

Voor de tweede keer achter elkaar verspeelden de Boston Celtcis een grote voorsprong tegen de Cleveland Cavaliers. Deze keer wisten de Celtics wel voldoende stand te houden voor de overwinning. Paul Pierce scoorde 20 punten, Ray Alleen noteerde 12 punten en Kevin Garnett was goed voor een belangrijke score in de slotfase. De Cavaliers maakten in het vierde kwart een achterstand goed van 22 punten.

New Jersey Nets at Indiana Pacers 99-106

Paul George speelt graag tegen de New Jersey Nets. De atletische forward scoorde 24 punten en de Indiana Pacers wisten in eigen huis de Nets te verslaan. Eerder dit seizoen was George al goed voor 21 punten tegen New Jersey. Danny Granger was goed voor 21 punten en Roy Hibbert noteerde 18 punten en 14 rebounds. De Pacers hebben nu een 14-6 record in de Eastern Conference.

Atlanta Hawks at Toronto Raptors 100-77

De Atlanta Hawks kenden geen problemen tegen de Toronto Raptors. Wat zeg ik, Joe Johnson had slechts drie kwarten nodig om 30 punten te scoren. Tracy McGrady was goed voor 15 punten tegen zijn oude werkgever uit Canada. De Hawks hebben nu een 16-5 record in het oosten.

Detroit Pistons at New York Knicks 86-113

Eindelijk. De New York Knicks weten weer wat winnen is. Na negen nederlagen in tien wedstrijden werden de Detroit Pistons eenvoudig aan de kant gezet. De Knicks speelden nog zonder Baron Davis, maar Carmelo Anthony keerde terug in de basis en was goed voor 25 punten. Landry Fields scoorde 18 punten en Tyson Chandler en Amare Stoudemire noteerden 17 en 15 punten. De Knicks hebben nu een 8-13 record.

Denver Nuggets at Memphis Grizzlies 97-100/OT

O.J. Mayo scoorde 18 punten, waaronder een driepunter met nog 35 seconden te gaan in overtime en de Memphis Grizzlies boekten een zwaar bevochten overwinning tegen de sterke Denver Nuggets. De Grizzlies maakten hiermee een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Rudy Gay was goed voor 20 pnuten en 13 rebounds. Al Harrington scoorde 23 punten en pakte 10 rebounds voor de Nuggets.

Sacramento Kings at Golden State Warriors 90-93

Brandon Rush scoorde 15 van zijn 20 punten in het vierde kwart en de Golden State Warriors versloegen de Sacramento Kings. Tyreke Evans, altijd goed voor stats, scoorde 22 punten, pakte 10 rebounds en deelde 9 assists uit voor de Kings. Golden State heeft nu een 7-12 record. Sacramento een 6-15 record.

Charlotte Bobcats at LA Lakers 73-106

De wedstrijd tussen de Bobcats en de Lakers had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Charlotte is de ploeg met het slechtste record in de NBA en miste ook nog een belangrijke spelers in D.J. Augustien. De Lakers kenden geen enkele problemen en boekten een eenvoudige 106-73 overwinning. Kobe Bryant scoorde 24 punten en Andrew Bynum was goed voor 20 punten en coach Mike Brown kon zijn starters sparen in het vierde kwart.