Bruins te hot voor Blackhawks

De laatste loodjes gaan nog zwaar wegen voor de Chicago Blackhawks. In Boston hielden de Bruins hun streak recht overeind middels een overwinning waarop weinig viel af te dingen: 3-0.

Niemand van de regerend kampioen die het na afloop wilde toegeven, maar de Hawks oogden een tikje lethargisch. De back-to-back, op visite bij Detroit en Boston, toppers in het Westen en het Oosten, was duidelijk een tikje teveel van het goede. Vooral omdat zowel Patrick Kane, Jonathan Toews als Marian Hossa tegen de Red Wings meer minuten had moeten schaatsen dan normaal.

Coach Joel Quenneville heeft echter weinig keus. Elk punt dat er in deze fase van de competitie kan worden gepakt is er een.

Chicago mocht een dikke periode hoop koesteren. Want hoewel de Bruins toen al het beste van het spel hadden (wat resulteerde in meer schoten en kansen) bleef de 0-0 bleef bijna 28 minuten op het bord staan.

Een paar minuten later was de wedstrijd echter al zo goed als beslist ook. Binnen 140 seconden (twee goals uit drie doelpogingen waren voldoende) hadden de Bruins een 2-0 voorsprong genomen.

Eerst was het Zdeno Chara die met een wrist shot de score opende, twee minuten later was het een snap shot van de stick van Johnny Boychuk die de marge op twee bracht. Die voorsprong kwam eigenlijk nooit meer in gevaar, al duurde het tot vijf minuten in de derde periode alvorens Nathan Horton voor het slotaccoord zorgde.

Man van de Wedstrijd werd goalie Tim Thomas, die zijn negende shutout van het seizoen mocht bijschrijven. En hij was er trots op ook.

,,Ik had er tegen de Blackhawks niet op gerekend,” aldus Thomas (foto). ,,Ik heb ze gisteravond tegen Detroit zien spelen, en ik vind ze echt een goed team. Hier mag ik best een beetje trots op zijn.”

Boston verstevigde met de zege z’n derde plek in de Eastern Conference. Chicago daarentegen blijft bungelen op de achtste positie in het Westen. De ploeg heeft weliswaar nog een voorsprong van drie en vier punten op respectievelijk de Calgary Flames en de Dallas Stars, maar de laatste heeft twee wedstrijden minder gespeeld.