Los Angeles Kings winnen Stanley Cup

Door

2012 NHL Stanley Cup Final ? Game Six

Los Angeles Kings is de Stanley Cup Champion van 2013-2014. In de vijfde wedstrijd wonnen de Kings met 2-3 dankzij een goal in 2OT van Alec Martinez. De goal bezorgde de Kings een 4-1 overwinning in de serie tegen Los Angeles Kings.

De Kings namen in de eerste periode een 1-0 voorsprong door een goal van Justin Williams, die later als Most Valuable Player de Conn Smythe Trophy in handen nemen. De Rangers beten in de tweede periode echter nog fel van zich af. Chris Kreider maakte met een powerplay goal gelijk en Brian Boyle zette kort voor het einde van de periode met een shorthanded goal een voorsprong op het bord.

Marian Gaborik zette beide ploegen in periode 3 weer op gelijke hoogte. Het gevolg was een overtime. Daarin kregen beide ploegen goede kansen. Voor de Rangers raakten McDonagh de paal en misten Chris Kreider en Rick Nash goede kansen voor New York Rangers. Alec Martinez maakte uit een breakaway geen fout en bezorgde daarmee zijn ploeg de Stanley Cup. Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat Kings de Cup winnen, in 2012 wonnen zij de Cup ook al.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen