5 redenen om Hard Knocks te kijken

Door

Tampa Bay Buccaneers v Atlanta Falcons

De Atlanta Falcons hebben zich vrijwillig aangemeld voor de HBO-hitserie Hard Knocks. Enigszins verrassend, omdat de meeste teams niet staan te springen om overal een camera toe te laten tijdens training camp. De NFL had zich daarom al ingedekt door enkele regels op te stellen, mocht geen team de hand opsteken.

Maar nu het team uit Georgia ‘ja’ zegt, staan we als SportAmerika-redactie al te springen om de eerste aflevering. Daarom 5 redenen om vanaf 5 augustus naar Hard Knocks te kijken:

1. Rebound?
De Atlanta Falcons leken vorig jaar wederom mee te doen om de titel in de NFC South. In 2012 was een 13-3 record genoeg om naar de playoffs te gaan, maar waren de San Francisco 49ers te sterk in de Championship-wedstrijd. Vorig seizoen leken de Falcons dus een zekerheidje voor de playoffs, maar het liep faliekant mis. Ze verloren maar liefst 12 wedstrijden en speelden geen enkele rol van betekenis. Terwijl het team uitstekende spelers aan boord had. Kunnen de Falcons zorgen voor een rebound?

2. Julio Jones
Sterspeler Julio Jones werd vorig seizoen gemist. De wide receiver speelde vorig seizoen slechts vijf wedstrijden vanwege een voetblessure. Een jaar eerder was hij nog goed voor 1,198 yards en 10 touchdowns. De vraag is hoe Jones hersteld is van zijn blessure en of hij als dragende speler – samen met de mondige Roddy White – de groep wide receivers op sleeptouw kan nemen.

3. Leidersrol
Quarterback Matt Ryan zal dit seizoen de echte leidersrol op zich moeten nemen. Voormalig Falcons-tight end Tony Gonzalez was niet over te halen om nog een seizoen te spelen (wat we na deze aankondiging van Hard Knocks extra jammer vinden), waardoor er een brok ervaring wegvalt. Ryan werd door Gonzalez vorig seizoen al als leider van de Atlanta Falcons bestempeld en het wordt tijd dat de quarterback deze rol waarmaakt. Zowel op als naast het veld.

4. Rookie hazing
De HBO-serie is niet voor niets bekroond als beste sportdocumentaire. Nergens anders krijgt het publiek zo’n inkijkje in de sportwereld. De camera’s registreren alles, van teambesprekingen, de kleedkamers tot de trainingen op het veld. Maar onze favoriete momenten bestaan vooral uit de rookie hazings (met excentrieke kapsels, de terugkerende zangavond en de torenhoge rekeningen die betaald moeten worden van sterspelers), de moeilijke momenten wanneer een speler verteld wordt dat-ie kan vertrekken of getrade wordt naar een ander team, de playbook-vergaderingen en de onderlinge omgang tussen de spelers.

5. Geraldo Boldewijn
Er zit dit seizoen een Nederlands tintje aan Hard Knocks: wide receiver Geraldo Boldewijn. De voormalig speler van de Boise State Broncos werd niet gedraft, maar kreeg al snel een contract aangeboden door de Atlanta Falcons. De Nederlander zal tijdens de training camp moeten overleven, want hij is één van de twaalf wide receivers die momenteel op het roster staat. Wij vinden het in ieder geval interessant genoeg voor een eigen verhaallijn: van flag-football in Amsterdam naar de NFL.

Het aftellen is begonnen…

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen