Geen kruid gewassen tegen Patriots-defense

New England Patriots: Chase Winovich
De New England Patriots blijven ongeslagen in 2019. In het eigen Foxborough was het te sterk voor de New York Giants. Het was een avond waarin opnieuw de defense en de special teams het verschil maakten voor Bill Belichick. Tom Brady en zijn offense blijven op zoek naar de beste vorm.

AANVALLENDE FOUTEN

De wedstrijd begon voor beide offenses erg moeizaam. Het bleef erg lang 0-0 in het eerste kwart en zowel Tom Brady als Daniel Jones aan de overkant gooiden een interceptie. Aan het einde van het eerste kwart werd de wedstrijd dan toch open gebroken, door de special teams van de Patriots. Dixon ging voor een punt, maar deze werd afgeblokt. De bal belandde in de handen van rookie Chase Winovich, die de bal maar in de eindzone had te lopen.

Ook in het tweede kwart bleef het zwoegen voor beide aanvallende units. Daniel Jones gooide een nieuwe interceptie die ditmaal wel kon omgezet worden in punten voor de Patriots. Bij de daaropvolgende drive kon running back Brandon Bolden de bal vanop de 1-yardlijn binnen buffelen. Bij de volgende offensieve drive van de Giants, kon Jones eindelijk de schroom van zich afschudden. Hij vond Golden Tate diep en die ontdeed zich van zijn verdediger om de bal rustig in de eindzone te wandelen. Plotsklaps kwamen de G-men terug in de wedstrijd.

DE VERDEDIGING STAAT OP

Tom Brady ging in het tweede kwart opnieuw in de fout. Deze keer zag hij een verdediger achter hem niet aankomen en ontnam Marcus Golden hem de bal. Golden werd getackled, maar kon zich toch nog uitstrekken om de bal in de eindzone te duwen. De Giants kwamen verrassend op gelijke hoogte!

Dit bleek echter het laatste wapenfeit van de Giants te zijn en voor de rest van de wedstrijd nam de regerende Super Bowl-kampioen het over. Voor de rust klommen de Patriots nog op voorsprong na een klassieke quarterback sneak van Tom Brady. Na de rust was het opnieuw de Patriots D die domineerde. Eerst werd Danny Dimes voor een derde keer geïntercepteerd. In de volgende Giants-drive pikte Kyle Van Noy een verloren bal op en kon hij hem nog net in de eindzone duiken voor een nieuwe niet-offensieve touchdown.

De Patriots namen finaal afstand van de G-men met een nieuwe succesvolle drive in het vierde kwart. Na een mooie diepe pass van Brady op Julian Edelman, ging Brady opnieuw voor de quarterback sneak. Opnieuw was Brady succesvol. Brady werd daarmee de oudste quarterback ooit met twee rushing touchdowns in één game. Een zoveelste record voor hij die vaak beschreven wordt als de G.O.A.T. De Patriots kunnen na zes weken nog steeds een perfect rapport voorleggen. De Giants zakken intussen naar 2-4.

Coverfoto: Greg Cooper/USA Today