Zach Beeker/NBAE - Getty Images

NBA 30-in-30 | Oklahoma City Thunder: Met Paul, zonder Westbrook

Door

 Zach Beeker/NBAE - Getty Images

Het NBA-seizoen komt weer dichterbij en dus is het tijd voor een 30-in-30. Vandaag kijken we naar de Oklahoma City Thunder, die hun gezicht van de franchise kwijt zijn. Russell Westbrook werd ingeruild voor Chris Paul, waarvan de kans redelijk groot is dat hij ook nog getrade gaat worden. Ready voor een rebuild?


OFFSEASON


De draft was niet waar het spektakel voor de Thunder plaatsvond. Toch was uit de draft misschien al een beetje op te maken in welke richting de ploeg uit Oklahoma City zou gaan. Met de 23ste pick werd er namelijk een project gedraft. Darius Bazley sloeg college over en ging direct door naar de NBA, wat hem een plek in het einde van de eerste ronde opleverde. Een goede schutter, een fantastische atleet en een scorer puur sang. Bazley zal echter wel aan zijn defense en zijn volwassenheid moeten werken. Op de lange termijn moet Bazley de small forward van de Thunder gaan worden. Dit gaat echter, zo lijkt het, nog wel een tijdje duren.

FREE AGENCY

This is where the fun begins! Dat zullen de Thunder wel gedacht hebben. Nadat er wat geruchten waren dat zowel Chris Paul als Russell Westbrook een beetje ontevreden waren, besloten beide teams de twee spelers maar gewoon te ruilen. Daar waar Russell Westbrook naast James Harden terechtkomt bij een championship contender, is dat voor Chris Paul niet het geval. Zowel de Thunder als Chris Paul zelf zijn op zoek naar een oplossing, maar voorlopig is hij nog steeds onderdeel van de Thunder. Danillo Gallinari en Shai Gilgeous-Alexander werden verder ook aangetrokken in ruil voor Paul George, die daarvoor al naar de Clippers was gestuurd om Kawhi Leonard naar LA te lokken. Dit was voor Westbrook dan ook het teken om te vertrekken uit Oklahoma City. De twee beste spelers van vorig seizoen, Russell Westbrook en Paul George, zijn dus vertrokken.


SELECTIE


En dan ziet de basis er meteen een stuk anders uit. Ondanks dat dit geen oplossing voor de langere termijn lijkt te zijn, is Chris Paul momenteel wel de starting point guard. Shai Gilgeous-Alexander lijkt dit op den duur te gaan worden, maar zolang Chris Paul er nog is lijkt Gilgeous-Alexander de back-up te zijn. Naast hem keert Andre Roberson terug van een blessure. De verdedigende uitblinker zal samen met Chris Paul een uitstekend verdedigend duo gaan vormen. En dan is Dennis Schroder een speler die nog niet eens is genoemd.

Aan de flanken zullen Danilo Gallinari (de degelijkheid zelve) en Nerlens Noel hun opwachting maken. Maar daarachter zijn er misschien zelfs wel teveel opties. Terrance Ferguson, Hamidou Diallo en Darius Bazley kunnen allemaal op die positie (vooral de small forward) uit de voeten. De concurrentie (en daarmee ook meteen de bank) is niet mals. Op de center-positie staat Steven Adams, zoals al jaren het geval is, gewoon weer in de basis. Zijn voornaamste back-ups zijn Justin Patton en Mike Muscala.


CONCLUSIE


De ploeg moet het doen zonder zijn twee sterspelers en lijkt kwalitatief wat achteruit te zijn gegaan. Maar, zeker wanneer Chris Paul toch blijft, is dit team wel degelijk goed genoeg om mee te strijden om de playoffs. Vooral de breedte en de potentie van de selectie vallen op. Maar, een titelkandidaat zullen ze niet zijn. Zelfs met Chris Paul. Het zal hoe dan ook niet zo goed gaan als vorig seizoen. De (op het oog) korte maar krachtige rebuild lijkt onderweg te zijn.

Voorspelling: 35-47

 (Top/Cover Photo: Zach Beeker/NBAE – Getty Images)

Ook leuk om te lezen