Gibbs: ‘De NFL gaat klappen krijgen’

Door

NASCAR-eigenaar en ex-NFL-coach Joe Gibbs had in zijn carrière tweemaal te maken met vakbondsproblemen. Nu is hij gewoon fan van de NFL en is niet betrokken met wat er nu allemaal aan de hand is.

Volgens de meervoudig Super Bowl winnaar raakt het aan de prestige en de naam van de sport en hij hoopt op een vlug akkoord.
,,Er staat te veel op het spel,” zei Gibbs. ,,Ze kunnen misschien enkele preseason games missen, maar ik denk dat ze dit moeten oplossen, anders weet ik zeker dat de sport er klappen van zal krijgen. En dat is wel het laatste wat we willen als Football liefhebbers.”

Dinsdag bracht Gibbs de dag door in een gevangenis in South Carolina. Hij vertelde er verhalen aan gevangenen en zei dat ze een tweede leven kunnen beginnen door hun geloof.

Nadat hij de Super Bowl won met de Washington Redskins in 1982, 1987 en 1991, werd hij een succesverhaal in het NASCAR-circus. De teams van Gibbs wonnen Sprint Cup titles in 2000 met rijders Bobby Labonte en in 2002 en 2005 met Tony Stewart achter het stuur.

Gibbs tweede termijn als head coach bij de Redskins duurde van 2004 tot 2007.

Hij zit er mee dat de eigenaars van de NFL en hun spelers nog geen akkoord gevonden hebben. Toch gelooft hij dat er een akkoord zal zijn voor het seizoen. ,,Dat moet wel, want anders gaan er miljoenen mensen aan onder door. Echt, de NFL is zo belangrijk voor Amerika.”

Foto: americanmemorabilia.com

Ook leuk om te lezen